Rotarietėms talkins mokslininkai

Rotarietėms talkins mokslininkai

Siekiant aktyviau skatinti vaikų globą Rotary klubas "Karalienė Luizė" sutarė bendradarbiauti su Klaipėdos Universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto (SvMF) mokslininkais ir studentais.

Kovo 6 d. klubo prezidentė Jolanta Juškevičienė ir KU rektorius prof. hab.dr. Eimutis Juzeliūnas pasirašė sutartį, kuri padės efektyviau spręsti vaikų globos problemas, skatinti visuomenę keisti požiūrį į globą bei padrąsinti atverti savo namų duris vaikams, ieškantiems šeimos.

"Projektas nelengvas, reikalauja daug specifinių žinių, analitinės medžiagos, kodėl stringa vaikų globos procesai ir ką galėtų visuomenė ir mūsų klubas daryti daugiau, kad visi vaikai augtų šeimose. Todėl labai džiaugiamės, kad radome bendrą kalbą su Klaipėdos universiteto Socialinio darbo katedros mokslininkais, kurie pažadėjo mums padėti, " – džiaugėsi Jolanta Juškevičienė.

KU rektorius džiaugėsi, kad mokslas ir visuomeninės iniciatyvos siekia tų pačių tikslų. „Tikiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas bus naudingas visuomenei. Labai noriu tikėti, kad vaikų globos tema ilgainiui taps nebeaktuali“, – sakė Eimutis Juzeliūnas.

Atsižvelgiant į Rotary klubo veiklos sritis, KU mokslininkai numatė vaikų globos tobulinimo ir deinstitucionalizacijos tyrimus kaip vieną iš prioritetinių Universiteto SvMF Socialinio darbo katedros studentų darbų tematikos sričių. O sudarant kursinių ir baigiamųjų darbų temas pagal poreikį ir galimybes atsižvelgti į Klubo siūlomų aktualių klausimų nagrinėjimą.

Tarp kitų susitarimų, Rotary klubas įsipareigojo piniginėmis premijomis paskatinti geriausius studentus, pasirinkusius mokslinių tyrimų temas vaikų globos klausimais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder