Priešinasi tėvų norui vaikus pasiimti nuo mokyklos durų

Priešinasi tėvų norui vaikus pasiimti nuo mokyklos durų

"Gilijos" pradinės mokyklos administracija kariauja su vaikus į mokyklą vežiojančiais tėveliais. Nors prie įvažiavimo į mokyklą pastatytas ženklas, nuo 9 val. ryto iki 19 val. vakaro draudžiantis įvažiuoti, minėtos mokyklos direktorė Renata Mikienė guodėsi, kad niekas šio ženklo nepaiso.

"Klaipėdiečiai šį ženklą interpretuoja, kaip jiems patogiau. Anksti ryte visi važiuoja į mokyklos kiemą ir ženklo nepaiso", - praėjusią savaitę vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje guodėsi "Gilijos" pradinės mokyklos direktorė.

R. Mikienė prašė komisijos, kad valandas nurodantis ženklas būtų iš viso pašalintas, tada bus aišku, kad į teritoriją iš viso negalima įvažiuoti.

"Jau kieme įvyko vienas eismo įvykis", - minėjo R. Mikienė.

Tačiau posėdyje dalyvavęs Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika nepalaikė direktorės siūlomos idėjos. Pasak jo, būtų kur kas daugiau bėdų, jei tėvai ryte negalėtų įvažiuoti į mokyklos kiemą ir vaikus paleistų gatvėje.

"Būtų daug skaudesnės pasekmės, jei eismo įvykis įvyktų gatvėje, kur automobiliai važinėja kur kas didesniu greičiu nei kieme", - pabrėžė M. Džermeika.

Jis svarstė, kad intensyviausias eismas prie mokyklų būna maždaug pusę aštuonių ryte, o aštuntą, prasidėjus pamokoms, važiuojančiųjų nebelieka. Pradinukus iš mokyklos tėvai paprastai pasiima po pietų, bet tuomet tokių spūsčių, kaip ryte, prie mokyklų nebebūna.

M. Džermeika tikino, kad dabar prie įvažiavimo į "Gilijos" mokyklą esantis ženklas logiškas, nes tėvai ryte gali įvažiuoti į kiemą, bet po pietų gali vaikų palaukti ir atokiau nuo mokyklos.

"Dabar visi tėvai, kurie įvažiuoja į kiemą po 9 val. - nusižengia. Jei matote, kad vairuotojai nesilaiko Kelių eismo taisyklių, būkite pilietiški, fotografuokite pažeidėjus, siųskite informaciją policijai. Ištirsime ir nubausime. Yra gydymo ir kontroliavimo metodas, tik reikia juo naudotis", - patarė mokyklos direktorei policijos atstovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder