Prezidentų stipendija - KU studentei

Prezidentų stipendija - KU studentei

Bene garbingiausio įvertinimo – vardinės Lietuvos Prezidento Jono Žemaičio stipendijos – sulaukė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Biomedicinos inžinerijos 4-takursė Inesa Sereikaitė. Papildomomis pajamomis - 190 eur per mėnesį - mergina galės disponuoti 2016-2017 studijų metais.

Vardinės LR prezidentų stipendijos gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams skiriamos kasmet. Jų negali būti daugiau nei trisdešimt – po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Technologijos mokslų studentams skiriamos Jono Žemaičio, socialinių mokslų – Algirdo Brazausko, biomedicinos mokslų – Kazio Griniaus, fizinių mokslų – Aleksandro Stulginskio, humanitarinių mokslų ir meno studijų atstovams atitenka Antano Smetonos vardo stipendijos.

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, o vertina jas Lietuvos mokslų akademijos ekspertai. Šiemet vardines prezidentų stipendijas jie pasiūlė skirti 28 šalies studentams, pasižymėjusiems itin puikiais akademiniais rezultatais bei aktyvia moksline veikla.

Džiaugdamasi įvertinimu Inesa Sereikaitė sako, kad ši stipendija – tai visų trejų studijų metų veiklos įvertinimas. Mergina didžiuojasi ne tik puikiais akademiniais rezultatais, bet ir moksline veikla – parašytas ne vienas mokslinis straipsnis, dalyvauta konferencijose, atliktas mokslinis tyrimas susijęs su studentų širdies paros ritmu. Su šiuo tyrimu mergina dalyvavo Lietuvos mokslų akademijos rengtame projekte.

„Biomedicinos inžinerijos specialybė leidžia man įgyvendinti net kelias vaikystės svajones – sako KU Sveikatos mokslų fakulteto studentė I. Sereikaitė. – mokykloje buvau „tiksliukė“ – domėjausi programavimu, technologijomis. Kurį laiką svajojau studijuoti mediciną. Taigi – biomedicinos inžinerija buvo būtent tai, kas mane traukė ir buvo įdomu.“

I. Sereikaitė sako, kad stipendiją – 190 eur. per mėnesį – žada panaudoti tolimesniam tobulėjimui, naujiems moksliniams projektams. Klaipėdos universitete, pasak jos, yra puikios sąlygos – mokslo kokybė aukšta, dėstytojų komanda puiki, infrastruktūra pakankama įvairioms praktinėms užduotims atlikti. Prezidento stipendijos laimėtoja pažymi, kad pageidaujantiems daugiau – siūlomos praktikos Palangos sveikatos įstaigose, ar inžinierių vasaros stovyklose.

KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. Artūras Razbadauskas sako, kad LR Prezidento Jono Žemaičio stipendija jų studentei – didžiulis įvertinimas ne tik jai, bet ir visam fakultetui.

„Tai rodo, kad KU Sveikatos mokslų fakultetas ugdo nacionaliniu lygmeniu itin gerai vertinamus studentus, rodo aukštą juos rengiančių dėstytojų profesionalumą. Tikiuosi, kad Inesa ties šiuo įvertinimu tikai nesustos - ir toliau sieks tik geriausių rezultatų. Linkiu jai tapti žymia mokslininke ir dar ne kartą garsinti Lietuvos ir Klaipėdos universiteto vardą“, – sako prof. A. Razbadauskas.

Pagal pasaulines tendencijas, su sveikatos specifika, o ypač su naujomis technologijomis, susijusios specialybės jau kurį laiką įvardijamos kaip vienos perspektyviausių. Sveikatos filosofija kardinaliai kinta – gydymą keičia prevencija, sveika gyvensena. Internetas, socialiniai tinklai pilni aplikacijų, siūlančių rinktis vitaminus, dietas, mankštas, mitybos programas ir kita. Populiarėja įvairūs nešiojami įrenginiai, kurie gali atlikti žmogaus sveikatos monitoringą – kad ir programėlės, skaičiuojančios nueitus žingsnius, ar dviračiu nuvažiuotus kilometrus. Jau nekalbant apie elektronikos, inžinerijos specialistus, gebančius kurti naujus medicinos įrenginius, prietaisus ir kitas technologijas.

Taigi - KU Sveikatos mokslų fakultete rengiami specialistai didžiules perspektyvas turi tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkose. O Klaipėdos regionui jie ypač reikalingi - pajūris yra kurortinė zona, kur vis daugiau turizmo, kurortinių paslaugų siejama su galimybe pagerinti sveikatą ir savijautą. Jei čia pradėtų kurtis ir gamybiniai biomedicinos inžinerijos dariniai – naujos darbo vietos, sumokami mokesčiai pridėtinę vertę kurtų visiems regiono gyventojams...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder