Pratęstos Europos humanitarinio universiteto rektoriaus paieškos

Pratęstos Europos humanitarinio universiteto rektoriaus paieškos

Vilniuje veikiančio baltarusiško Europos humanitarinio universiteto (EHU) rektoriaus paieškos pratęstos iki kovo pabaigos.

Pasak universiteto Valdančiosios tarybos pirmininko Danielio Taršio, praėjusiais metais paskelbto konkurso finale yra septyni kandidatai.

„Tikėjomės paieškos procesą baigti kovo 1-ąją, tačiau dalijimasis nuomonėmis vis dar vyksta", - sako D.Taršys.

Anot jo, sprendimą dėl naujojo rektoriaus tikimasi priimti dar šį mėnesį.

Tuo tarpu Studijų kokybės vertinimo centras vasario mėnesį dar trejiems metams pratęsė EHU akreditaciją. Kita akreditacija 2018 metais priklausys nuo to, kaip seksis įgyvendinti nurodytas rekomendacijas gerinti universiteto valdymą ir modernizuoti kokybės vadybos sistemą.

„Kaip vienintelis pasaulio universitetas tremtyje su daugybe studentų ir dėstytojų, nuolat keliaujančių tarp Baltarusijos ir Lietuvos, mes puikiai suprantame mūsų struktūrinius iššūkius. Bet esame tvirtai pasiryžę atitikti tarptautinius dėstymo ir mokslinių tyrimų standartus, kad galėtumėme ir toliau užtikrinti puikų aukštąjį išsilavinimą, paremtą europinėmis vertybėmis", - sako D.Taršys.

1992 m. metais Minske įkurtas Europos humanitarinis universitetas dėl Baltarusijos režimo spaudimo 2004-aisiais buvo priverstas nutraukti savo veiklą šioje šalyje.

Padedamas Lietuvos Vyriausybės, Europos Komisijos, Šiaurės ministrų tarybos, JAV, kitų Vakarų valstybių vyriausybėms bei fondams, universitetas 2006 metais atnaujino savo veiklą Vilniuje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder