Pratęstas būrelių pasirinkimo laikas

Pratęstas būrelių pasirinkimo laikas

Nors neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) krepšelio finansuojamų būrelių programos jau veikia nuo vasario 1-osios, Klaipėdoje pratęsta galimybė pasirinkti tokius užsiėmimus.

Sutartis su programų teikėjais tėvai turi pasirašyti iki vasario 10-osios, tad klaipėdiečiai dar turi šiek tiek laiko, kad galėtų paanalizuoti, kuris valstybės lėšomis finansuojamas būrelis tinkamiausias jų atžalai. Anksčiau buvo skelbiama, kad sutartys turi būti sudarytos iki vasario 4 d.

"Tiesiog kai kurie programų teikėjai pradėjo skųstis, kad nespėja. Daug formalumų, be to, strigo akreditavimo reikalai registruose, tad nusprendėme terminą kiek pratęsti", - paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Asta Beržinskienė.

Iš viso šiemet patvirtintos 97 programos, tačiau tai nereiškia, kad visos jos ir gaus finansavimą. Pavyzdžiui, pernai buvo pateiktos 92 programos, bet realiai buvo finansuojamos tik 69, nes kitų rengėjams tiesiog nepavyko surinkti vaikų.

"Sąrašas, kokius būrelius vaikai gali šiemet rinktis, yra Savivaldybės internetinėje svetainėje. Taip pat išsiuntėme jį į visas mokyklas, kad administratoriai paskelbtų internetiniuose puslapiuose, TAMO dienyne", - pasakojo valdininkė.

Žinoma, gali nutikti ir taip, kad populiariausiuose būreliuose vietų jau nebėra, ypač tuose, kurie tęsia pernai pradėtą veiklą.

Kaip ir pernai šiemet pasiūlyta daug sporto, kalbų mokymo programų. Taip pat galima rinktis iš informacinių technologijų, šokių, etnokultūros, sveikatos, verslumo ugdymo, psichologijos ir kitų įvairių pakraipų būrelių, pavyzdžiui, Draugystės paslapčių pažinimo grupė, "Klaipėdos jaunojo šaulio išlikimas gamtoje", "Snaiperis 16", "aipiojimo uolomis mokykla ir kt.

Lėšos numatytos devyniems metų mėnesiams. Planuojamas dviejų etapų finansavimas: vasario-birželio ir rugsėjo-gruodžio mėnesiams. Klaipėdai šiam laikotarpiui neformaliojo vaikų švietimo krepšeliui žadama skirti 536 tūkst. eurų.

Tėvai turėtų atsiminti, kad iš NVŠ krepšelio bus finansuojama tik viena vieta. Krepšelio negalima dalinti, susigrąžinti ar perkelti į kitą veiklą. Preliminariai skaičiuojama, kad kiekvienam mokyklinio amžiaus vaikui per mėnesį iš šio krepšelio turėtų tekti po 15 eurų. Tačiau ši suma gali kisti, kai paaiškės, kiek vaikų pasirinks lankyti jau atrinktas programas. Pernai kiekvienam vaikui Klaipėdoje mėnesiui buvo skiriama per 17 eurų.

Beje, nėra jokių garantijų, kad pagal patvirtintas programas veiksiantys būreliai bus visiškai nemokami. Pernai daugelis iš NVŠ krepšelio lėšų finansuojamų būrelių tėvams vis tiek kainavo. 2015-aisiais iš NVŠ krepšelio finansuojamas programas Klaipėdoje lankė 3 215 vaikų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder