Pozityvus bendravimas - raktas į sėkmę

Pozityvus bendravimas - raktas į sėkmę

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko bendruomenės tėvų forumo susitikimas "Kur vaiko laimė ir sėkmė". Juo buvo siekiama paskatinti mokyklos bendruomenę vertinti vaikus.

Pasak direktoriaus pavaduotojos ugdymui Loretos Kaltauskienės, susitikime dalyvavo ne tik gimnazijos mokytojai, mokinių tėvai, bet ir Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, kultūros centro direktorė Alanta Zapalskienė, parapijos klebonas Česlovas Degutis, muzikos mokyklos vadovas Arvydas Rimkus.

"Susitikimo tikslas - laimingas vaikas, laiminga šeima, laimingi mokytojai. Gimnazijos metodinės tarybos nariai 2013 metais iškėlė mintį suburti tėvelius, mokytojus, bendruomenės narius bendram partnerystės forumui", - pasakojo L. Kaltauskienė.

Susitikimo metu Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovė Kristina Paulikė pasakojo, kas veda link sėkmės ir laimės, apie kokį vaiką svajojama jam užaugus, aiškino, jog pagrindiniai vedliai yra mūsų vertybės, emocinis raštingumas, gebėjimai, įgūdžiai, aplinka.

"Kalbėjome apie tai, ką duoda laimė: gerina šeimos ir kitus santykius, praplečia požiūrį, veiklą ir bendravimą, atskleidžia kūrybingumą ir lankstumą, pagerina atidumą ir problemų sprendimą. Kokia šiandien švietimo sistema ir kokią įtaką ji daro laimei? Šiandieninėse ugdymo programose orientuojamasi į žinias, taip, jas būtina turėti, bet ne kiekvienas supranta projektinės veiklos įtaką jau minėtam vaiko socialiniam sąmoningumui, kūrybiškumui - išlaisvinant savo mąstymo galimybes. Žmogus - tai visuminė esybė, todėl privalu tobulinti visą save: kūną, protą, dvasią", - įspūdžiais dalinosi direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Kaltauskienė.

Pasak jos, K. Paulikė drauge su mokyklos administracija pasiūlė steigti Tėvų saviugdos klubą, kuris sieks stiprinti tėvystės įgūdžius, didinti bendruomenės galimybes siekti asmenybės pokyčių, lavinti savęs pažinimo ir suvokimo įgūdžius.

Gimnazijos klasių vadovai, mokytojai dalykininkai šiuo metu jau įgyvendina tris socialinio-emocinio ugdymo projektus, skirtus 1-4, 5-8 klasių ir I-IV gimnazinių klasių mokiniams.

"Vien mokytojų pastangų ir lankstumo neužtenka, būtinas visapusiškas tėvų įsitraukimas, patarimai ir pagalba sprendžiant vaiko problemas, jokiu būdu nenustumiant problemos mokyklai. Stengsimės įkvėpti naujoms iniciatyvoms ir pokyčiams mokyklos bendruomenės narius, sutelkti tėvelius kurti tvarius, pasitikėjimu grįstus santykius, kad jie vieni kitus vertintų, pasitikėtų, drąsintų, praturtintų, geriau sutartų ir susitartų, nes pozityvus bendravimas - sėkmės raktas", - buvo teigiama susitikime.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder