Pirmokų registracija: 500 per pirmas dešimt minučių

Pirmokų registracija: 500 per pirmas dešimt minučių

Vakar Klaipėdoje prasidėjusi pirmokų registracija šiek tiek įvarė tėvams streso, nes ne visiems iš karto pavyko užregistruoti savo atžalą.

Buvo teigiančių, kad prie kompiuterio teko pasėdėti ir pusantros valandos, nes esą strigo elektroninė sistema. Tačiau Savivaldybės atstovai tikina, kad sistema veikė puikiai, o jei kam nors kilo problemų, tai tik dėl pačių įveltų klaidų.

Vieniems sekėsi, kitiems - ne

Pastaraisiais metais tampa įprasta, kad būsimųjų pirmokų registracija kelia įtampą klaipėdiečiams. Ypač tiems, kurie nori, kad jų vaikas patektų į geidžiamas mokyklas.

Ankstesniais metais paskelbus pirmokų priėmimą, tėvai šturmuodavo mokyklas ir netingėdavo net kelias valandas stovėti ilgoje eilėje, kad būtų vieni pirmųjų. Tad gailėdama tėvų Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ėmė tobulinti priėmimo tvarką. Šiemet pirmą kartą registracija į mokyklas vyksta elektroniniu būdu.

Kadangi buvo paskelbta, kad pirmokų registracija prasidės kovo 5 d. nuo 10 val., vakar daugeliui tėvų šis laikas buvo itin svarbus. Mat visi viliasi, kad būdami pirmieji jie turės didesnes garantijas, kad jų vaikas pateks į pageidaujamą mokyklą.

Feisbuke vakar pylėsi tėvų komentarai, kaip jiems sekasi registruoti būsimus pirmokus. Vieni džiaugėsi, kad jie prie sistemos prisijungė lygiai dešimtą valandą ir sėkmingai užregistravo, kiti guodėsi, kad prie kompiuterio praleido 40 minučių, dar kiti tikino, kad rezultatą pavyko pasiekti tik po 1,5 valandos.

"Sklandžiai"

Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Andrašūnienė tikino, kad sistema veikė sklandžiai.

"Atlaikėme šturmą", - nusijuokė specialistė, kai gerokai po pietų paskambinome pasiteirauti, kaip sekasi.

BŪTINAI. Primenama, kad viena iš trijų galimų pasirinkti mokyklų privalo būti ta, kuri priklauso pagal gyvenamąjį mikrorajoną.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Pasak jos, vos tik prasidėjo registracija, per pirmas 10 minučių jau buvo užregistruota per 500 būsimų pirmokų prašymų.

"Sistema veikė puikiai, nebent patys tėvai skubėdami privėlė klaidų ar pamiršo ką nors svarbaus, pavyzdžiui, pridėti jiems pagal gyvenamąją vietą priklausančią mokyklą. Švietimo skyriaus specialistai šiandien sulaukė labai daug skambučių iš panikuojančių tėvelių, tad juos konsultavome", - pasakojo A. Andrašūnienė.

Jos žiniomis, kai kurie tėvai, norėdami būti patys pirmieji, prie interneto svetainės, kurioje vyko registracija, prisijungė gerokai prieš registracijos pradžią.

"Jei 10 val. nepaspaudė reikiamo mygtuko, kad viskas atsinaujintų, taip ir galėjo prasėdėti laukdami. Tie, kurie svetainę atsidarė lygiai 10 val. tikrai jokių trikdžių negalėjo patirti", - paaiškino A. Andrašūnienė.

Jos duomenimis, vakar iki 15 val. jau buvo užregistruota apie 1,5 tūkst. pirmokų.

Priminsime, kad sunerimti turėtų nebent tie tėvai, kurie, elektroninėje sistemoje suvedę visus duomenis, langelyje ilgai mato žodį "Rengiama", nes viską atlikus sėkmingai, turėtų būti parašyta "Užregistruota".

Jei nėra patvirtinimo, kad vaikas užregistruotas, tėvams tiesiog reikėtų peržiūrėti visus pateiktus duomenis.

"Būna visko. Gal kokio privalomo langelio neužpildė, gal asmens kodą klaidingai suvedė, kartais tėvai netgi pamiršta, į kurią klasę jų vaikas dabar eina ir sistemoje nurodo neteisingai. Beje, negalima sistemoje palikti jokių juodraščių, nes matome, kad daugelis pirmokų tėvų iš anksto tarsi pasibandė, kaip veikia sistema. Tokius juodraščius reikėtų ištrinti iš savo paskyros", - "Vakarų ekspresui" prieš keletą dienų pasakojo Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Visgi dažniausiai tiesiog pamirštama, kad viena iš trijų galimų pasirinkti mokyklų privalo būti ta, kuri priklauso pagal gyvenamąjį mikrorajoną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder