Per penkerius metus VU Vaikų universitetą galėjo lankyti daugiau kaip 12 tūkstančių jaunųjų studentų, vyko beveik 50 paskaitų

Per penkerius metus VU Vaikų universitetą galėjo lankyti daugiau kaip 12 tūkstančių jaunųjų studentų, vyko beveik 50 paskaitų

Penkerių metų gimtadienį švenčianti Vilniaus universiteto iniciatyva – Vaikų universitetas baigė vasaros sesiją. Daugiau kaip 12 tūkstančių studentais tapusių 8–15 metų mokinių per šiuos metus galėjo lankytis beveik 50 paskaitų įvairiomis temomis – nuo interneto ir visatos sandaros iki ekologijos temų ir teisės mokslo pagrindų.

Vaikų universiteto paskaitos sulaukia itin didelio mažųjų studentų dėmesio – registracija į jas užpildoma vos per kelias valandas.

„Džiaugiuosi, kad Vaikų universitetas, esantis tokio pobūdžio veiklos pradininkas Lietuvoje, švenčia jau penktąjį gimtadienį ir gali pasigirti dideliais rezultatais. Dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios idėjos ir padėjusiems ją kartu užauginti. Šiandien galime didžiuotis, jog esame atviri jaunoms idėjoms ir naujiems iššūkiams, o galimybė dalintis savo žiniomis su mažaisiais universiteto studentais leidžia tobulėti ir mums patiems“, - Vaikų universiteto dėstytojus penkerių metų šventės metu sveikino prorektorius doc. dr. Kęstutis Dubnikas.

Iš viso prie iniciatyvos prisidėjo daugiau kaip 40 Vilniaus universiteto dėstytojų. Daugiausia Vaikų universiteto paskaitų dėstė Matematikos ir informatikos, Gamtos mokslų bei Medicinos fakultetų dėstytojų.

„Vaikų universiteto iniciatyva yra nemažas iššūkis dėstytojams – kaip sudominti moksleivius mokslu, kad jie šio domėjimosi nepamestų ateityje. Šiose paskaitose pamatėme, kad ateinanti karta kels daug klausimų, bus žingeidi ir reikli, tad dėstytojų darbas ateityje reikalaus vis daugiau kūrybiškumo ir kokybės. Tai labai teigiama perspektyva“, - sakė daugiausiai paskaitų vaikams dėstęs Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas Linas Būtėnas.

VU vaikų universitetas savo veiklą pradėjo 2009 metų birželį, tuomet pirmieji jaunesniųjų klasių moksleiviai susirinko į paskaitą „Kaip elektroniniai laiškai atkeliauja pas tave?“.

Vaikų universitetas kasmet studentus kviečia į dvi sesijas – žiemos ir vasaros.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder