Paskaitose - per tūkstantį moksleivių

Paskaitose - per tūkstantį moksleivių

Klaipėdos universiteto (KU) renginys "Iškeisk pamoką į paskaitą" įsibėgėjo - šią savaitę 90-yje paskaitų lankosi mokiniai iš Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų.

Daugiausia jų - beveik 100 - užsiregistravo paskaitai apie derybų technikas Socialinių mokslų fakultete. Čia taip pat vyksta tokios paskaitos apie demokratiją, politiką ir moralę, eterio žurnalistiką, makroekonomiką ir kitos.

Humanitarinių mokslų fakultete moksleiviai lankosi anglų poezijos ir dramos, moderniosios ir postmoderniosios kultūros, audiovizualinės kultūros, povandeninio kultūros paveldo ir gamtinės aplinkos, antropologijos ir žmonijos istorijos, prancūzų, lotynų kalbų, teatro meno pagrindų ir kitose paskaitose. Čia vyksta net 24 paskaitos, į kurias užsiregistravo beveik 300 mokinių.

Pedagogikos fakultete vyksta paskaitos apie patyčių prevenciją mokykloje, svarbiausius psichologijos mokslo raidos etapus, paklusimo tyrimus socialinėje psichologijoje, laisvalaikio žaidimus, dailės technologijų mokymą ir kt.

Menų fakultetas moksleivius kvietė apsilankyti šiuolaikinio šokio pagrindų, klasikinio sportinio šokio, pramoginio šokio, muzikos istorijos, šiuolaikinio kraštovaizdžio architektūros tendencijų Europoje ir kitose paskaitose.

Gamtos ir matematikos fakultete moksleiviai registravosi į Baltijos jūros ekosistemos, meteorologijos ir klimatologijos, krantotyros, Baltijos jūros makrozoobentoso, biometrijos ir kitas paskaitas. Taip pat jie dalyvauja laboratoriniuose darbuose, kur gali atlikti skonio testą, sužinoti apie žuvų reprodukciją, vandens vabzdžius ir lyčių determinaciją.

Tie, kuriuos domina technologijų sritis, lankosi Jūrų technikos fakulteto organizuojamose paskaitose: apie medžiagų atsparumą, kompiuterinį projektavimą, jūrų transporto energetiką, laivų vilkimą, robotus, bendrąją chemiją, fiziką ir kt.

Sveikatos mokslų fakultete vyksta masažo, biostatistikos, biologijos ir genetikos paskaitos. Pastaroji susilaukė didelio susidomėjimo - tokią paskaitą teko suorganizuoti antrą kartą.

Į renginį "Iškeisk pamoką į paskaitą" užsiregistravo daugiau nei 1000 moksleivių. Lyginant su pavasarį vykusia akcija - beveik tris kartus daugiau. Šiemet KU pasiūlė 90 paskaitų, iš kurių 72 buvo užpildytos jau per pirmą savaitę. Daugiausia moksleivių registravosi iš Klaipėdos miesto, rajono mokyklų ir gimnazijų, tačiau sulaukta dalyvių ir iš Pakruojo, Tauragės, Plungės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder