Paruošiamosios klasės taps privalomos

Paruošiamosios klasės taps privalomos

Švietimo ir mokslo ministerija ketina įvesti privalomą priešmokyklinį ugdymą - visi vaikai privalės lankyti paruošiamąsias klases metai prieš mokyklą.

"Šitas mokymosi startas yra labai svarbus. Visi moksliniai tyrimai rodo, kad priešmokyklinį ugdymą "išgyvenusieji" mokinukai mokosi geriau negu tie, kurie ten nebuvo ir tam yra suplanuota pataisos, kad lankyti priešmokyklinį ugdymą turėtų visi privalomai. Tam yra suplanuoti dalis pinigų mūsų biudžete, dalis bus kurį laiką dengiama iš Europos struktūrinių fondų lėšų", - teigia švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Anot jo, šiuo metu yra paruoštas Vyriausybės nutarimas bei įstatymo pataisos, jos bus teikiamos tvirtinti tam, kad nuo kitų metų turėtume privalomą priešmokyklinį ugdymą.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu paruošiamąsias klases metai iki mokyklos lanko per 90 proc. mokinių.

"Tą 10 iškrapštyti nebus labai lengva", - sako D. Pavalkis.

Ministro teigimu, absoliučiai šimtaprocentinio priešmokyklinio ugdymo užtikrinti ministerija negali, kadangi ir dabar Lietuvoje skirtingais duomenis yra 1-2,5 tūkst. vaikų, kurie neina į mokyklą. Tiesa, dalis jų yra emigravę ir švietimo įstaigas lanko užsienyje.

Pasak D. Pavalkio, ypatingai svarbu, kad priešmokykliniu ugdymu pasinaudotų socialinės atskirties ir rizikos grupių moksleiviai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder