Pajausk pavasarį!

Pajausk pavasarį!

Pavasaris – tai saulėtos dienos, tai sprogstantys pumpurėliai, tai mėlynos žibutės, tai paukščių balsai, tai vabaliukai, tai užliejantis džiaugsmas. Norėdama, kad vaikai pamatytų ir pajaustų juos supantį grožį, organizavau Tarptautinę fotografijų parodą ,,Pavasaris pasaulio vaikų akimis”.

Parodos tikslas – stebėti ir fiksuoti gamtos pasikeitimus pavasarį, pamatyti bundančią gamtą, beisiskliedžiančius žiedus, spalvų grožį, dygstančius žolės daigelius, paukščius, negyvosios gamtos reiškinius savo artimoje aplinkoje. Ugdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų meninę raišką, suteikti kūrybinio džiaugsmo, suvokimo, kad tikras grožis yra aplink mus, šalia.

Į projektą aktyviai įsitraukė Norvegijos. Anglijos ir Lietuvos ikimokyklinių įstaigų vaikai kartu su mokytojomis, tėvais.

Pasaulis įvairus, jame gyvena įvairių tautybių žmonės, todėl kiekvienas vaikas ar suaugęs žmogus gamtoje pastebi vis kitus dalykus: vieni - gėles, augalus, medžius, kiti - gyvūnijos pasaulį, paukščius, dar kiti - negyvąją gamtą. Nuotraukų gausa, bei įvairovė parodė mūsų įvairiapusiškumą, gebėjimą savaip pamatyti, pajausti, išgyventi. Nuotraukoje užfiksuotas momentas – tarsi kalba, sakinys, žodis, kurį nori perteikti autorius. Žiūrint fotografijas tarsi nukeliauji į tą kraštą ir suspažįsti su tais žmonėmis, kurie ten gyvena.

Projektas naudingas tuo, kad nepaisant neturėjimo galimybės keliauti, pažinti kitus kraštus, galime tai padaryti ir kitais būdais, o taip pat susirasti draugų, bendrauti, bendradarbiauti, kurti ir džiaugtis.

Kviečiu aplankyti Tarptautinę ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų fotografijų parodą nuo 2020 m gegužės 12 dienos, Pempininkų bibliotekos vaikų centre ,,Gerviukas“ Adresu: Taikos pr. 81A.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder