Pagiriamasis žodis „Vydūnui...“

Pagiriamasis žodis „Vydūnui...“

Nors mokyklos jau beveik užvėrė duris (beveik, nes tik mokiniai atostogauja- vis dar darbymetis mokytojams ir, žinoma, abiturientams), nors ataskaitos, suvestinės, posėdžiai ir protokolai sudėlioja nuopelnus, sėkmes, grėsmes ir galimybes į lenteles ir tarsi viską pasako apie mokyklos veiklą, tačiau kaip dažnai už paruoštų konkursams mokinių skaičiaus esantis mokytojas tik akimirką, kaip ta žvaigždė, švysteli ir vėl tarsi nematoma pilka pelė neša gėrio grūdus į mokyklos aruodą.

Bet šį kartą pagiriamasis žodis - ne konkretiems mokytojams (tų darbščiųjų pelių, ačiū jiems, mūsų mokykloje daug), ne mokiniams, patyrusiems laureatų duoną kasdieninę ir laimėjimo džiaugsmą, bet IDĖJAI susieti menus ir tiksliuosius mokslus.

Ne, nesuklyskime, jokių programų, susiejančių muziką, dailę ir matematiką, nekūrėme. Bet idėja lavinti vaiko meninius gebėjimus ir sudaryti prielaidas išlaisvėti asmenybei ir siekti mokslo aukštumų pasiteisino.

Nieko jau tikriausiai nebestebina Vydūno gimnazijos „auksinio“ choro laurai, dailės darbų respublikiniai ir tarptautiniai laimėjimai, literatūros konkursų aukščiausi įvertinimai, nes mes tokia mokykla, su menine pakraipa. Tikslieji mokslai tarsi ne mums. Nesuklyskime – šių metų „derlius“ kalba ką kita.

Tenesupyksta kiti laimėtojai, garsinę mokyklos vardą, kad jų šį kartą nepaminėsim, bet norisi ypač pasidžiaugti „tiksliukais“, nepelnytai nustumtiems į mokyklos veiklos šešėlį. Tarptautiniame matematikos konkurse „Kings“ V.Juozokaitė (7m) užėmė I vietą. Klaipėdos miesto matematikos konkurse Stasės ir Juozo Kukulskių taurei laimėti 5 – 8 klasių komanda taip pat užėmė I vietą, o 9-11 klasių komanda – III vietą. Respublikinėje Gamtos mokslų viktorinoje 5 – 8 klasių komanda užėmė I vietą.

Respublikinis konkursas „Kengūra” taip pat džiugino rezultatais: 5 – 8 klasių konkurse 8m klasės mokinys J.Kalnius respublikoje tarp 50 geriausių, 4 mokiniai – J.Kalnius (7m), V.Juozokaitė (8m), H.Kogstas (12d), G.Želvys (12d) – Klaipėdos miesto dešimtuke. Džiugina 11m klasės komandos paruošimas Klaipėdos krašto mokinių konkursui „IT varžybos“ (užimta IV vieta) ir 9 klasių komandos paruošimas seminarui – varžyboms „Kūrybinio mąstymo penkiakovė“ (IV vieta).

Ir vėl tik keli skaičiai, kelios pavardės, žvaigždės blyksnis begalinėje mokyklų veikloje, tačiau net ir skeptikai turėtų patylėti, nes menas ir mokslas labai dera, ir tai įrodo vydūniukai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder