Pagerbti uostamiesčio šimtukininkai

Pagerbti uostamiesčio šimtukininkai

Antradienį uostamiesčio piliavietėje vyko abiturientų, iš valstybinių brandos egzaminų gavusių šimtukus, pagerbimo ir apdovanojimo šventė.

Abiturientams sveikinimo raštus įteikė miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

"Šimtas - gražus skaičius. Šiuo atveju jis simbolizuoja tobulumą tam tikroje srityje. O jei tų šimtukų yra ne vienas, vadinasi, pasiekėte tobulumą, pasirengimą savarankiškam gyvenimui keliose gyvenimo srityse. Šiandien jūsų atestatas labai svarbus, tačiau dabar svarbu, kad šimtukus jums nuo šiol rašytų ir gyvenimas", - šventę pradėjo uostamiesčio meras.

Jis sakė neabejojantis, kad visi šimtukininkai jau yra pasirinkę savąjį kelią.

"Linkiu, kad tas kelias, nesvarbu, į kokią šalį, universitetą ar koledžą jus nuves, būtų jūsų kelias. Nesvarbu, kur nukeliausite, svarbiausia, kad jūsų žinios grįžtų į Klaipėdą. Linkiu, kad tie šimtukai, kuriuos pasiekėte, virstų prasmingais darbais, naujomis, drąsiomis, ambicingomis idėjomis, kurias įgyvendinant mūsų miestas ir Lietuva taps gražesni", - linkėjo V. Grubliauskas.

Du šimtukus - iš anglų kalbos ir matematikos - gavusi Klaipėdos licėjaus abiturientė Ugnė teigė, kad yra labai patenkinta savo egzaminų rezultatais ir savąjį kelią jau pasirinko - planuoja studijuoti teisę.

"Tai yra sritis, kurioje save įsivaizduoju geriausiai", - komentavo ji.

Iš lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino aukščiausią įvertinimą gavusi Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientė Neringa teigė, kad, nepaisant šimtuko iš humanitarinio dalyko, studijuos ekonomiką ir politiką ISM ekonomikos ir vadybos universitete.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad uostamiestis šiais metais džiaugiasi aukščiausių įvertinimų gausa. Skaičiuojama, kad šiemet jų surinkta net 214.

Klaipėdos licėjaus abiturientė Mariam Varoneckaitė surinko net 5 šimtukus. Trys abiturientai: "Ažuolyno" gimnazijos moksleivė Ieva Lukauskaitė ir Klaipėdos licėjaus mokiniai Ugnius Igaris, Eglė Noreikaitė šiemet surinko po 4 šimtukus. Po 3 aukščiausius įvertinimus šiemet pasisekė gauti 6-iems, po 2 - net 37-iems abiturientams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder