Nuotolinio mokymo Klaipėdoje neliks

Nuotolinio mokymo Klaipėdoje neliks

Klaipėdiečių vaikams, kurie yra pasirinkę nuotolinį mokymą, siūloma kreiptis į Vilniaus bei Šiaulių įstaigas, nes Klaipėdoje, planuojama, bus vykdomas tik savarankiško ugdymo procesas. Jis šiek tiek skiriasi nuo nuotolinio mokymo.

Uostamiesčio politikams teikiami svarstyti švietimo įstaigų bendrojo plano pakeitimai. Juose numatyti ir nuotolinio mokymo proceso pokyčiai.

Uostamiestyje nuotolinį mokymą dabar vykdo trys mokyklos: "Žaliakalnio" ir Baltijos gimnazijos bei "Vyturio" progimnazija. Nuotoliniu būdu mokosi 44 mokiniai. Ši paslauga Savivaldybei atsieina apie 40 tūkst. eurų.

"Įvertinus teisės aktus ir pasitarus su mokyklų vadovais, nustatyta, kad panašią paslaugą pavieniams mokiniams mokyklos gali teikti organizuodamos savarankiško ugdymo procesą, kuris finansuojamas iš tikslinės dotacijos", - teigiama aiškinamajame rašte.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyresnioji patarėja Virginija Kazakauskienė paaiškino, kad esminis skirtumas tarp nuotolinio ir savarankiško mokymosi yra tas, kad pastarasis taikomas mokiniams, kurie negali mokyklos lankyti dėl ligos, o nuotolinį mokymąsi paprastai renkasi į užsienio šalis išvykę mokiniai.

"Į užsienio šalis išvykusiems moksleiviams nėra didelio skirtumo, su kurio Lietuvos miesto mokykla bendrauti nuotoliniu būdu. Todėl mokiniams, kurie pageidaus tęsti mokymąsi nuotoliniu būdu, rekomenduosime Vilniaus Ozo gimnaziją ir Šiaulių "Sandoros" progimnaziją. Jos specializuojasi šioje srityje, yra aprūpintos modernia įranga, turi teisę mokiniams išduoti išsilavinimo dokumentus", - paaiškino V. Kazakauskienė.

Primenama, kad savarankišku būdu, panašiai kaip ir nuotoliniu, mokiniai galės mokytis visų ar atskirų dalykų, jiems bus teikiamos grupinės ar individualios konsultacijos.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder