(Ne)įmanoma klaida sugriovė karjerą?

(Ne)įmanoma klaida sugriovė karjerą?

Jaunuoliams aktyviai besiruošiant vos už savaitės prasidėsiančiam studentiškam gyvenimui, Klaipėdos Baltijos gimnazijos abiturientė Aura liko už borto. Dėl neva įsivėlusios sistemos klaidos jai teliko "trupiniai" - galimybė mokytis profesinėje mokykloje. Vis dėlto Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija Bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) šį atvejį neigia.

Nors lietuvių kalbos mokytoja netikėjo Auros galimybėmis išlaikyti valstybinį gimtosios kalbos egzaminą, ji vis tiek bandė laimę, tačiau fortūna abiturientės taip ir neaplankė ir egzaminą teko perlaikyti. Mergina, brandos atestatą gavusi vėliau nei dauguma mokinių, į internetinį LAMA BPO tinklalapį suskubo įkelti egzaminų balus ir pažymius. Tačiau sistemoje surašiusi savo duomenis, Aura kompiuterio "lange" nerado mygtuko "Įvesti". Tad procedūros, kurią vėliau ji kartojo daugybę kartų, užbaigti taip ir nepavyko.

Abiturientė pasakojo iškart po to kreipusis į savo mokyklą, kuri susisiekė su LAMA BPO, tačiau padėti niekuo negalėjo.

"Aš buvau apkaltinta, kad neįkėliau duomenų reikiamu laiku. Bet kaip aš galėjau tai padaryti, jei pati sistema to padaryti neleido? Dėl šios klaidos aš praleidau pirmąjį ir antrąjį stojimo į aukštąsias mokyklas etapus", - pasakojo mergina.

Vėliau Baltijos gimnazijos mokinė bei jos artimieji bandė susisiekti su LAMA BPO bei Švietimo ir mokslo ministerija, tačiau pastangos vėl buvo bevaisės. Po ilgų tiesos paieškų buvo išsiaiškinta, kad tai neva buvo pirmąsyk pasitaikiusi sistemos klaida.

Aurai duomenis galiausiai pavyko įvesti trečiuoju stojimo etapu, tačiau mokytis į universitetą ar kolegiją ji taip ir nebuvo pakviesta.

"Į mano norimas specialybes - kineziterapiją, odontologiją ir grožio terapiją - dar buvo likusios 108 valstybės finansuojamos vietos. Deja, studijuoti pakviesta nebuvau", - teigė mergina.

Aura vienerių metų švaistyti veltui nenori, tad nusprendė mokytis profesinėje mokykloje.

Baltijos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Neringa Kontrimienė patvirtino, kad mergina kreipėsi pagalbos į mokymo įstaigą, tačiau pedagogai merginai padėti negalėjo.

"Jau buvo pasibagęs pirmasis stojimo į aukštąsias mokyklas etapas, tad sistema, į kurią reikėjo įkelti duomenis, neveikė. LAMA BPO merginai patarė palaukti antrojo etapo", - teigė pedagogė ir pridūrė nežinanti, kaip vėliau ši istorija klostėsi.

Anot LAMA BPO administracijos direktorės Ramunės Bakanovienės, šiemet jokių sistemos klaidų nustatyta nebuvo.

"Visiems abiturientams pavyko įkelti savo brandos atestato rezultatus, nebuvo užfiksuota jokių sistemos klaidų. Manau, šis atvejis yra tiesiog gandas, todėl komentuoti jo negaliu", - tvirtino ji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder