Naujais mokslo metais nemokamą maitinimą gaus apie 80 tūkst. mokinių

Naujais mokslo metais nemokamą maitinimą gaus apie 80 tūkst. mokinių

Planuojama, kad naujais mokslo metais nemokamą maitinimą gaus apie 80 tūkst. mokinių, paramą mokinio reikmenims įsigyti apie 78 tūkst. mokinių. Praėjusiais metais nemokamą maitinimą gavo 90,5 tūkst. mokinių, paramą mokinio reikmenims įsigyti - 80,4 tūkst. mokinių.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP dydžio (153 Eur). Patikrinus šeimos gyvenimo sąlygas, mokiniams gali būti skiriamas nemokamas maitinimas išskirtinais atvejais (ligos, nelaimės atveju, mokiniui iš gausios šeimos ir pan.) ir su didesnėmis pajamomis.

Jei mokinys auga socialinės rizikos šeimoje, mokinio reikmenų rinkiniai kiekvienam mokiniui sudaromi pagal jo individualius poreikius, atsižvelgiant į mokinių skaičių šeimoje ir jų jau turimus mokinio reikmenis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ragina tėvelius nepamiršti užpildyti reikiamus prašymus paramai gauti, nes labai svarbu, kad mokiniai iš sunkumus patiriančių šeimų naujus mokslo metus pradėtų tinkamai pasiruošę mokyklai ir naujoms užduotims.

Kad mokinys gautų nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti nuo mokslo metų pradžios, galima kreiptis nuo liepos 1 dienos. Dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti galima kreiptis iki spalio 5 dienos, dėl nemokamo maitinimo - per visus mokslo metus, pablogėjus šeimos finansinei situacijai.

Pasak ministrės A. Pabedinskienės, šiuo metu mokinio reikmenims įsigyti vienkartinė parama vienam mokiniui yra 45,6 Eur. „Atsižvelgdami į vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčius parengėme Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimo projektą, kuriame nuo kitų metų numatoma paramai mokinio reikmenims įsigyti skiriamų lėšų dydį padidinti iki 57 eurų", - sako ministrė.

Ir dėl nemokamo maitinimo, ir dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti vienas iš mokinio tėvų ar kitų pilnamečių šeimos narių, globėjų (rūpintojų), pilnametis mokinys ar nepilnametis mokinys, kuris yra susituokęs arba emancipuotas, gali kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administraciją, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota, - į savivaldybės, kurioje gyvena, administraciją.

Nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti skiriama vaikams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar bendrojo ugdymo programas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder