Namų darbai - nebūtinai namie

Namų darbai - nebūtinai namie

Tarp šiais mokslo metais švietimo bendruomenių laukiančių naujovių - ir galimybė visiems moksleiviams, kuriems to reikia, namų darbus paruošti mokyklose.

"Deja, yra tokių šeimų, kur vaikams sunku namuose mokytis. Tokiems vaikams turi būti sudarytos visos sąlygos namų darbus paruošti mokykloje. Tai ne tas pats, kaip dabar veikiančios pailgintos grupės, kurios yra mokamos", - akcentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Esą kiekviena mokykla pati spręs, kaip įgyvendinti šią naujovę. Pavyzdžiui, namų darbus mokiniai galėtų ruošti ir mokyklų bibliotekose.

"Šiam tikslui gali būti panaudotos ir konsultacinės valandos", - minėjo L. Prižgintienė.

Jos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė užsiminė, kad švietimo bendruomenės kol kas įvairiai vertina kitą naujovę - rekomenduojamą 25 minučių trukmės fizinio aktyvumo pertrauką. Suvokiama, kad ši rekomendacija turėtų prisidėti prie mokinių sveikatos gerinimo, tačiau švietimo bendruomenės suka galvas, kaip priversti visus mokinius pajudėti.

"Manau, kad patys mokiniai gali sugalvoti, kaip turėtų vykti judriosios pertraukos. Gal viena klasė surengs šokius, kiti gal dar ką nors sugalvos", - svarstė V. Kazakauskienė.

Be to, į mokyklas žadama sugrąžinti dar sovietiniais laikais buvusią metodiką, kai mokiniai ne konkuruodavo tarpusavyje, kaip yra dabar, o stipresni padėdavo silpnesniems.

"Daugėja grįžtančių iš užsienio vaikų, tad yra numatyta, kad jiems turėtų būti priskirtas moksleivis savanoris, padėsiantis lengviau adaptuotis", - dar vieną rekomendaciją mokykloms priminė V. Kazakauskienė.

Į istorijos, geografijos, pilietiškumo ugdymo pagrindų dalykus rekomenduojama integruoti Lietuvos ir pasaulio realijas.

"Tai susiję su dabartine politine situacija. Vaikams net reikėtų pateikti ir paaiškinti Nacionalinio saugumo įstatymo nuostatas", - pažymėjo Savivaldybės atstovė.

Dar viena naujovė šiais mokslo metais - visuose neformaliojo ugdymo klubuose veiksiančios atviros erdvės, kur galės rinktis tie vaikai, kurie nenori lankyti būrelių, o nori tiesiog smagiai praleisti laiką ar pabendrauti su bendraamžiais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder