Mokytojų streikas

Mokytojų streikas rimsta

"Klaipėdoje dalinai užbaigėme streiką, bet pasiliekame galimybę jį atnaujinti sausio mėnesį", - "Vakarų ekspresą" vakar informavo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo pirmininkė Laima Juknienė.

Nusivylę šalies valdžia, mokytojai grįžta į mokyklas. L. Juknienės duomenimis, vakar streikas vyko tik dviejose uostamiesčio įstaigose - dalis mokytojų dar streikavo Vydūno ir Baltijos gimnazijoje. Tiesa, pastarosios švietimo įstaigos pedagogai prie streiko prisijungė vėliausiai - tik praėjusį antradienį.

Vakar Klaipėdos profesinių sąjungų atstovai buvo susitikę ir su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku. Pasak L. Juknienės, kalbėta apie ugdymo proceso atnaujinimą ir apie galimybes jį suintensyvinti. Tačiau kaip tai būtų galima padaryti, nedetalizavo.

"Laukiame derybų ministerijoje. Jei jų rezultatai mūsų netenkins, sausio mėnesį streiką vėl atnaujinsime", - pakartojo L. Juknienė.

BNS vakar informavo, kad laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis pranešė pateikęs mokytojų profsąjungoms siūlymus, kaip tobulinti rugsėjį įvestą etatinio apmokėjimo sistemą.

Ministras žurnalistams teigė, kad sistemą siekiama padaryti kuo aiškesnę, taip pat atimti teisę subjektyviai interpretuoti tvarką.

"Tai apims kažkokias formules, kurios supaprastintų visą tą skaičiavimo mechanizmą ir nereikėtų direktoriams subjektyviai spręsti. Buvo pateiktos kelios formulės ir diskutavome, kokius dedamuosius į tas formules įtraukti", - BNS cituojamas R. Masiulis.

Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Andriaus Navicko teigimu, dėl galimybės visiškai nutraukti streiką turėtų būti sprendžiama kitą savaitę, kai nuskambės Vyriausybės pasiūlymai.

Teigiama, kad pastarosiomis dienomis Švietimo ir mokslo ministerijoje dar budi apie dešimt mokytojų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder