Mokyklų pertvarka: moksleiviai pasijuto apgauti

Mokyklų pertvarka: moksleiviai pasijuto apgauti

Miesto tarybai nusprendus, jog dalis Andrejaus Rubliovo pagrindinės mokyklos iš pastato Naikupės gatvėje turi persikraustyti į Debreceno gatvę, suabejota sprendimo teisėtumu.

Ketvirtadienį buvo patvirtintas uostamiesčio mokyklų pertvarkymo planas, viena jo nuostata teigia, kad mokyklos 5-10 klasių mokiniai palaipsniui persikeltų į pastatą Debreceno gatvėje.

Tačiau kitą dieną suabejota jo teisėtumu - esą neatsižvelgta į visas sąlygas, kurios buvo sulygtos praėjusiais metais, kai nutarta prie Andrejaus Rubliovo mokyklos prijungti Naikupės gatvėje esančią "Pamario" pagrindinę mokyklą, į pastarąją perkeliant Ievos Simonaitytės mokyklos moksleivius.

"Tuomet buvo pažadėta, jog bus išsaugotas mokymosi pagal mikrorajonus principas, vaikams nereikės niekur kraustytis, tėvai remontavo kai kurias patalpas, o dabar staiga nutariama, jog jie iš vieno mikrorajono turės vaikščioti į kitą. Čia jau ne tik teisės aktų pažeidimai, bet ir moraliniai dalykai. Bendruomenė sukrėsta", - sakė penktadienį Tarybos narė Irina Rozova.

Anot jos, dabar galimos trys išeitys iš šios situacijos - savivaldybės administratorius turėtų peržiūrėti sprendimo teisėtumą, jį atšaukti arba kreiptis į teismą.

"Girdėjau, kad Tarybos narė skaitė pranešimą, tačiau su juo nesu susipažinusi ir komentuoti negaliu. Taip, pernai sujungiant mokyklas buvo sutarta dėl mokymosi pagal mikrorajonus principas, tačiau jis galioja tik 1-4 klasių mokiniams, ne vyresniesiems. Tarybos valia yra Tarybos valia", - sakė savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder