Mokyklos suole - aktyvus jaunimas

Mokyklos suole - aktyvus jaunimas

Dažnas šių laikų jaunuolis galvoja, kad tikrasis jo gyvenimas prasidės tada, kai bus baigta mokykla. Atrodo, kad būtent po jos galėsi gyvenimą pakreipti tokia linkme, kokios visada norėjai. Vis dėlto kuo toliau, tuo daugiau atsiranda žmonių, kurie savąjį gyvenimo modelį kuria ir aktyvia veikla užsiima kur kas anksčiau - tebebūdami moksleiviai.

Kita vertus, pastebima ir tai, kad netrūksta atvejų, kai daugiau iš gyvenimo norintys moksleiviai būna engiami mokyklos administracijos.

Tarp jauno ir suaugusio

Du jauni klaipėdiečiai, Adomas Zubė ir Liepa Vozgirdaitė, būdami vos 15-16 metų, jau turi savo radijo laidą "Yra Racijos". Tai, pasak jų, yra kultūrinė radijo laida paaugliams ir jaunimui, kurioje kas savaitę nagrinėjamos įvairios nūdienos aktualijos.

"Kartu su teatrologe Gitana Gugevičiūte pagalvojome, kad būtų įdomu sukurti tokią laidą, kuri būtų tarsi sintezė tarp jaunimo ir suaugusio žmogaus", - apie laidos sukūrimo pradžią pasakoja A. Zubė, kuris dalyvauja laidoje nuo pat pirmųjų jos įrašų.

Tiesa, pasak laidų vedėjo, per daugiau nei 40 laidų daug kas pasikeitė. Anksčiau A. Zubė daugiausiai skaitydavo įvairius nedidelius tekstukus, o likusį darbą nuveikdavo teatrologė, padėjusi sukurti laidą. Tačiau šiuo metu laidos formatas yra kitoks - tai pokalbių laida įvairiomis temomis su keletu rubrikų, o beveik viską atlieka patys jaunuoliai. Be to, anksčiau buvo galima klausyti tik įrašų, o neseniai pradėta ir tiesioginė transliacija socialiniuose tinkluose, kadangi laidos kūrėjams yra įdomu matyti klausytojų reakcijas, sulaukti nuomonių ir klausimų.

Per keletą laidos kūrimo metų keitėsi ir laidos vedėjai. Kurį laiką A. Zubei padėjo Salvija Stončiūtė, kuri prisijungė, kai jai buvo 16 metų. Merginai išvykus mokytis į sostinę, po kurio laiko, šį pavasarį, laidos vedėjos pareigas perėmė L. Vozgirdaitė.

Be mokslų bei veiklos su radiju, abu jaunuoliai pasakoja esantys aktyvūs ir kitose gyvenimo srityse. Vis dėlto jie neneigia savo aplinkoje matantys jaunų žmonių, kurie galėtų būti aktyvūs ir veiklūs, tik nesiryžta įgyvendinti savo idėjų bei minčių.

"Būna, žmonės sako, kad sulaukę tam tikro amžiaus pradės gyventi. Tai, ką nori ir mėgsti, reikia daryti dabar ir nebijoti, visai nesvarbu, kiek tau metų", - įsitikinęs A. Zubė.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder