Mokyklos atsisveikins su "Tamo" dienynu

Mokyklos atsisveikins su "Tamo" dienynu

Kai kurie uostamiesčio mokinių tėveliai nustebo sužinoję, kad nuo rugsėjo Klaipėdos mokyklos nebenaudos "Tamo" dienyno - jis bus pakeistas "Mano dienynu".

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tokį sprendimą sieja su elektroninio moksleivio bilieto įdiegimu Klaipėdoje.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi vienas tėvelis ir prašė paaiškinti, kodėl iš klaipėdiečių bus atimta galimybė naudotis "Tamo" dienynu. Jis buvo vienas iš tų, kurie gegužės 17 d. gavo "Tamo" dienyno grupės laišką.

"Apgailestaujame, kad Klaipėdos miesto mokyklos po ilgo ir sėkmingo bendradarbiavimo su "Tamo" dienynu vienašališku Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu bus priverstos pereiti prie Nacionalinio švietimo centro valdomo "Mano dienyno", nevykdant jokių viešųjų pirkimų procedūrų. 2014 m. Klaipėdos savivaldybės skelbtą elektroninio mokinio pažymėjimo įdiegimo konkursą už 245 799 Eur laimėjo įmonė Nacionalinis švietimo centras ir trimis etapais iki 2016 m. rangovas įsipareigojo įrengti kompiuterizuotas sistemas 31 mokykloje. Elektroninis dienynas nebuvo viešųjų pirkimų objektas. Konkurso reikalavimuose buvo numatytas įpareigojimas suderinti elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą su mokyklose naudojamais e. dienynais. Dėjome visas pastangas integruoti "Tamo" dienyną, tačiau mūsų rodoma iniciatyva Nacionalinio švietimo centro buvo ignoruota", - rašoma "Tamo" grupės kreipimesi.

Jo autoriai taip pat stebisi, kodėl mokyklos negali rinktis atsižvelgdamos į kokybės, patogumo, technologinius ir kitus parametrus.

"Einame prie bendros sistemos - moksleivio elektroninio bilieto. Tam, kad tas bilietas tinkamai funkcionuotų, reikalinga, kad visame mieste būtų bendra sistema. Šiuo metu mieste veikia du elektroniniai dienynai - "Tamo" ir "Mano dienynas". Tad reikėjo pasirinkti vieną", - aiškina S. Budinas.

Pasak jo, "Mano dienynas" buvo pasirinktas konkurso būdu.

"Konkurse dalyvavo dvi kompanijos. Jį laimėjo tas, kas laimėjo", - sakė direktorius.

Nors elektroninis bilietas kol kas įdiegtas ne visose uostamiesčio mokyklose, nuo ateinančių mokslo metų visoms mokykloms rekomenduojama pradėti naudotis "Mano dienynu".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder