Mokslo ir studijų institucijoms skiriama 10 mln. eurų verslo inovacijoms kurti

Mokslo ir studijų institucijoms skiriama 10 mln. eurų verslo inovacijoms kurti

Mokslo ir studijų institucijoms skiriama 10 mln. eurų inovatyvių, verslių idėjų kūrimui ir įgyvendinimui, pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šios lėšos skiriamos iš Lietuvos ateities ekonomikos DNR plane numatytų ES investicijų. Jas aukštosios mokyklos ir mokslo institutai galės naudoti mokslo rezultatų diegimo rinkoje įgūdžiams plėtoti.

„Nors Lietuvos mokslininkai, taip pat ir pasitelkdami kolegas iš užsienio, kuria modernias technologijas ir padeda gimti inovatyvioms verslo idėjoms, vis dar stinga veiksmingo mokslo įveiklinimo visuomenės, ekonomikos, verslo plėtrai. Tam reikia papildomos realios pagalbos“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras prof. Valdemaras Razumas. 

Finansavimas skiriamas siekiant padidinti žinių komercinimo ir technologijų perdavimo apimtis. 

Bus finansuojamos komandiruotės ir stažuotės, skirtos įgyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) vadybos, antreprenerystės žinių, mokymai, susiję su antreprenerystės įgūdžių formavimu, tyrėjų verslumo įgūdžių stiprinimu. 

Mokslo ir studijų institucijos taip pat galės gauti finansavimą veikloms, padėsiančioms vystyti ir komercinti MTEP produktus: konsultacijoms, ekspertinėms paslaugoms, rinkodarai, MTEP vadybos sistemų diegimui, taip pat veikloms, susijusioms su MTEP produkto pristatymu visuomenei.

Vienam projektui numatoma skirti iki 700 tūkst. eurų. Paraiškas finansavimo konkursui galima teikti iki spalio 19 dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder