Moksleivius kvies studijų ir profesinio mokymo paroda

Moksleivius kvies studijų ir profesinio mokymo paroda

Ateinančią savaitę - vasario 5-7 dienomis - "Litexpo" parodų centre Vilniuje moksleivių laukia tradicinė studijų ir profesinio mokymo paroda "Studijos 2015".

Bus galima susipažinti su universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų siūlomomis studijų programomis, sužinoti, kokios specialybės šiuo metu paklausiausios.

Vasario 5-ąją - oficialus parodos atidarymas. Ją atidarys švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Vasario 7-ąją parodoje Švietimo ir mokslo ministerija rengia konferenciją "Rinkis atsakingai", kurios tikslas - padėti abiturientui pasirinkti ateities profesiją.

Joje pranešimus skaitys švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyriaus vedėjas Mečislavas Griškevičius, Aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti prezidentas Pranas Žiliukas.

Parodoje dalyvaus daugiau nei 220 mokymo įstaigų iš Lietuvos ir 14 užsienio šalių, vyks daugiau nei 200 renginių. Bus atidaryta nauja parodos erdvė, kurioje moksleiviai galės sužinoti, kas yra kūrybinės industrijos, įsitraukti į įvairias su jomis susijusias veiklas. Taip pat dalyviai galės susipažinti su Lietuvos aukštosiose mokyklose kuriamomis inovacijomis.

Parodoje vyks interaktyvus profesijų pristatymas, bus surengtas Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas, veiks karjeros konsultacijų ir psichologų zona. Joje mokiniai galės pabandyti sau atsakyti į klausimus "Kas aš?" ir "Kuo aš noriu būti?".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder