Mokinio pažymėjimas: kiek pabaigs iki Naujųjų, tiek ir turėsime

Mokinio pažymėjimas: kiek pabaigs iki Naujųjų, tiek ir turėsime

Elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą Klaipėdos švietimo įstaigose diegiančiai "Mano dienyno" komandai leista dirbti iki Naujųjų. Po to sutartis su šia bendrove nebus pratęsta, tad ko nespės įdiegti, už tai ir negaus užmokesčio.

Apie tokį Klaipėdos miesto savivaldybės sprendimą "Vakarų ekspresą" informavo Savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Tiesa, dar nežinoma, ar bus ieškoma nauja bendrovė, kuri ištesėtų iki galo neįvykdytus pažadus. Esą gali būti, kad kai kurių elektroninio mokinio pažymėjimo sistemos sudedamųjų dalių gali tekti atsisakyti.

"Buvome dar kartą susitikę su "Mano dienyno" atstovais, praėjusią savaitę išsiuntėme jiems oficialų raštą. Mes jiems davėme terminą, kad šiais metais turi baigti darbus. Kitais metais sutarties nebepratęsime. Svarbiausias klausimas ir yra, kiek jie baigs darbų. Ir mes, ir, manau, jie patys suinteresuoti baigti jų kuo daugiau, nes tik už tai jiems bus sumokėta. Tikrai nemokėsime už tai, kas nebuvo padaryta", - šios savaitės pradžioje pasakojo N. Laužikienė.

Jos žiniomis, dar yra likę bendrojo ugdymo mokyklų, kuriose nėra įdėti kontroliniai užraktai, ne visos mokyklos sulaukė ir mokinio pažymėjimų. O, pavyzdžiui, elektroninio mokinio pažymėjimo diegimas į neformalųjį ugdymą net nepradėtas.

"Yra ir daugiau darbų, kurių, matyt, jie jau ir nepadarys. Bet šituos mano įvardytus jie dar gali įgyvendinti. Mūsų tikslas, kiek įmanoma labiau užbaigti šį projektą", - pasakojo Ugdymo ir kultūros departamento direktorė.

Pasak jos, kol kas nėra apsispręsta, ar samdyti kitus rangovus, kad pabaigtų įgyvendinti elektroninio mokinio pažymėjimo projektą.

"Galvojame, kad reikia iš naujo įvertinti visą sistemą, pažiūrėti, kaip ji veikia. Gali būti, kad bus nuspręsta palikti tiek, kiek yra įdiegta, iki galo nebeplėtoti, o kai kurių komponentų atsisakyti. Mums svarbu, kad funkcionuotų užraktas į mokyklą, veiktų nemokamo maitinimo kontrolė bei elektroninį mokinio bilietą būtų galima naudoti viešajame transporte. Tikimės, kad šios funkcijos bus įvykdytos iki galo. Tiesa, labai stringa šio pažymėjimo diegimas mokyklų bibliotekose, jis nėra integruotas į viešąją miesto biblioteką, nebaigtas diegimas ir į neformaliojo ugdymo sistemą. Jau nekalbu apie tai, kad nėra pagamintas visas kiekis pačių bilietų", - vardijo N. Laužikienė.

Departamento direktorė sakė net negalinti pakomentuoti, ką apie tokią situaciją mano patys "Mano dienyno" diegėjai.

"Nerimtai kalba", - lakoniškai komentavo N. Laužikienė.

Priminsime, kad įdiegti bendrą elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą Klaipėdoje "Mano dienynas" turėjo iki šių mokslo metų pradžios, tačiau iki šiol ji tinkamai neveikia.

Daugiau nei prieš mėnesį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje dalyvavę uostamiesčio mokyklų vadovai piktinosi ne tik dėl to, kad ne visi mokiniai turi naujuosius pažymėjimus, bet nesklandžiai veikia ir "Mano dienynas". Mokytojai jau pavargo rankiniu būdu trinti "n" ir "p" raides, nes jos "Mano dienyne" atsiranda be jokios priežasties, nors vaikas į pamoką atėjo laiku. Taip pat guodėsi, kad būta įvairių liapsusų, kai vaikai gavę pažymėjimą nustebo, kad įklijuota visai kito vaiko nuotrauka, ir t. t.

Priminsime, kad rangovui jau buvo surašytas 21 aktas. Vien šiemet - devyni. Tiesa, baudos juokingos, už vieną pažeidimą - tik 58 eurai.

Tuomet posėdyje dalyvavęs "Mano dienyno" steigėjo UAB Nacionalinio švietimo centro vadovas Giedrius Rakauskas gynėsi esą dėl nesklandžiai vykdomo proceso kaltę turėtų prisiimti ir pačios uostamiesčio mokyklos, nes ne visos laiku atsiuntė reikiamus duomenis mokinio pažymėjimams. Taip pat rado ir kitų pasiteisinimų.

Sužinoti, kiek darbų tikisi pabaigti patys rangovai, vakar nepavyko. Į elektroniniu laišku išsiųstus klausimus atsakymo nesulaukėme.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder