Mokesčiai už darželį: vėl sudarys darbo grupę

Mokesčiai už darželį: vėl sudarys darbo grupę

Kol kas siekiantys pakeisti naująją mokėjimo už darželius tvarką klaipėdiečiai tėvai pasiekė tik tiek, kad Savivaldybės administracija pasižadėjo artimiausiu metu sudaryti darbo grupę, kuri iš naujo svarstys mokesčių tvarką.

"Jei nori numarinti kurį nors reikalą - sudaryk darbo grupę", - tokius Savivaldybės pažadus vaizdžiai įvertino politikas Rimantas Didžiokas vakar vykusiame miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje, į kurį jo bei kolegės Ninos Puteikienės iniciatyva buvo pakviesti ir tėvų atstovai.

R. Didžiokas ragino kitus Tarybos narius nepalikti šio klausimo spręsti darbo grupei, o pačiam komitetui parengti naują strategiją, tačiau iš kolegų nesulaukė pritarimo. Esą nei jis, nei kiti politikai tam neturi reikiamos kompetencijos.

Komitete dalyvavusios Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovės prašė, kad tuo laikotarpiu, kol dirbs darbo grupė, būtų grąžinta senoji tvarka. Tačiau ir šis siūlymas nesulaukė valdininkų palaikymo. Tad panašu, kad tėvams belieka apsišarvuoti kantrybe ir laukti dar net nepradėjusios veikti darbo grupės vaisių. O kad laukti gali tekti ilgai, sutiko ir valdininkai, ir politikai.

Be to, kad darželinukų tėvai yra nepatenkinti nauja mokesčių tvarka, vakar politikai išgirdo ir daugiau problemų, susijusių su darželiais. Tėvų atstovės tikino turinčios žinių, kad šioje sferoje vis dar veši korupcija.

"Tikrai žinau atvejį, kai Savivaldybės darbuotojas už priėmimą į darželį ima kyšius. Net žinau tikslią sumą - anksčiau ji sudarė 700 litų", - minėjo Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Kristina Paulikė.

Pasak tėvų, naujieji mokesčiai taip ir neišgujo darželiuose renkamų rinkliavų, kaip buvo žadėta.

"O darželiuose dirbantys virėjai mums prisipažino, kad jie verčiami važtaraščiuose pasirašyti ir prie tokių produktų, kurie net nepatenka ant darželinukų stalo. Pavyzdžiui - lašiša", - teigė K. Paulikė.

SPRENDIMAI. Teigiama, kad dabar tėvai puolė į kraštutinumus - vieni veda ligotus vaikus į darželius, o kiti tariasi su medikais, kad šie išrašytų pažymą 10 dienų, nors vaikas sirgo kur kas trumpiau. Scanpix nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė priminė, kad buvo specialiai nurodytas adresas, kuriuo Savivaldybei galima siųsti anoniminius skundus dėl korupcijos atvejų ar darželiuose teberenkamų rinkliavų, tačiau esą taip nė vieno skundo ir nesulaukta.

"Kalbėdami, kad visi - vagys, mes nieko nepasieksime. Pateikite nors vieną konkretų faktą, juk tam yra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba", - ragino tėvus netylėti N. Laužikienė.

Tačiau mamos tikino, jog tėvai yra įbauginti. Neva jau dabar tie tėvai, kurie pradėjo kelti viešumon šiuos klausimus, iš darželių vadovų sulaukia užuominų, kad gali ieškotis kito darželio.

Tėvų atstovės dar kartą bandė įtikinti, jog naujoji tvarka yra ydinga. Ypač nustatytas 10 dienų terminas, kai susirgus vaikui nereikia mokėti už darželį. Esą dabar tėvai puolė į kraštutinumus - vieni veda ligotus vaikus į darželius, o kiti tariasi su medikais, kad šie išrašytų pažymą 10 dienų, nors vaikas sirgo kur kas trumpiau.

Priminsime, kad Vakarų Lietuvos tėvų forumas, reaguodamas į Klaipėdos miesto tėvų skundus, surinko 2 167 nauja mokesčių tvarka nepatenkintų tėvų parašus ir įteikė juos miesto valdžiai.

Tačiau, panašu, vien to nepakanka. Valdininkai prašė tėvų aiškiau suformuoti savo siūlymus, ką jie tiksliai nori keisti, kad žadėtoji darbo grupė galėtų juos apsvarstyti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder