Ministras siūlo vaisius

Moksleivių maitinimas

Vakar uostamiestyje viešėjęs Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius su savivaldybės administracija aptarė aktualiausius mieste pasiruošimo naujiesiems mokslo metams klausimus. Didžiausias dėmesys skirtas nemokamo pradinukų maitinimo problemai.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė jau anksčiau visuomenę informavo, kad norint tinkamai įgyvendinti vasaros pradžioje įsigaliojusį įstatymą, kai kuriose miesto mokyklose būtina plėsti valgyklų patalpas. O minimalios investicijos, reikalingos pasiruošti nemokamam mokinių maitinimui artėjančiais mokslo metais, siektų per milijoną litų. Tokių pinigų miestas esą neturi.

Pasak A. Monkevičiaus, kaimo mokyklos yra pajėgios pamaitinti visus vaikus, bet miestuose tai yra išties rimta problema, todėl artimiausiu metu ministras žadėjo surengti susitikimą su savivaldybių vadovais, kuriame dalyvautų ir įstatymo pataisas inicijavusios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

"Jei higienistai reikalaus maitinti tik valgykloje ir tik laikantis tam tikros tvarkos, tai tą reikės ir daryti. Bet aš kalbėsiu ir apie tai, kad mes galėtume pasinaudoti pažengusių valstybių patirtimi, kur vaikams maistas atvežamas, jie pavalgo tose pačiose klasėse, švariai susitvarko ir niekas neserga, jokių epidemijų nėra", - sakė ministras.

Anot A. Monkevičiaus, jeigu nespėjama pamaitinti visų vaikų iš karto, tai mokytojai į valgyklą turėtų nuvesti ir sočiau pamaitinti pirmiausia tuos, kuriems labiausiai reikia, o kitiems galbūt pakaktų vaisių.

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder