Mero padėkos šimtukininkams - laive "Brabander"

Mero padėkos šimtukininkams - laive "Brabander"

Sėkmingiausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus miesto meras Vytautas Grubliauskas pakvietė pasiplaukioti Klaipėdos universiteto laivu "Brabander".

Abiturientams, už valstybinius brandos egzaminus gavusiems 2 ir daugiau šimto balų įvertinimus, miesto meras surengė tradicinį priėmimą neįprastoje vietoje.

"Niekas tikriausiai nepamiršta, kokiu laiku gyvename, matome įvairių rizikų ir grėsmių, o tai diktuoja netikėtus sprendimus. Tikiu, kad šie jauni, imlūs, perspektyvūs žmonės suras savo kelią ir kad jų neblaškys atšiaurūs gyvenimo vėjai - tik švelnūs pajūrio brizai. Mano manymu, ta dvasia, kuri tvyro išplaukus į jūrą, bus labai geras įkvėpimas tiems, kurie plaukia į plačiuosius gyvenimo vandenis ieškoti savo kitų uostų" - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

PADĖKOS. Visiems laivu "Brabander" plaukusiems šimtukininkams buvo įteiktos padėkos.

Šiais metais valstybinius brandos egzaminus laikė 1 816 Klaipėdos abiturientų, o du ir daugiau šimto balų įvertinimus gavo net 35 mokiniai. Bendroje įskaitoje iš viso šiemet yra 187 šimtukai.

Abiturientams ir jų tėvams bei mokytojams, mokyklų vadovams šiais metais teko nelengvas išbandymas. Mokiniai mokslo metus užbaigė mokydamiesi nuotoliniu būdu. Tačiau miesto meras džiaugėsi, jog pandemija mokinių rezultatams įtakos neturėjo ir sakė tikintis, kad jaunuoliai Klaipėdos miesto nepamirš.

"Linkiu, kad simbolinė kelionė pro jūros vartus abiturientams liktu gražiu prisiminimu apie ypatingą miestą, kuriame jie užaugo ir kad atsisveikinimas su mokykla jiems asocijuotųsi su žuvėdrų kvietimu į tolius, kurie yra pasiekiami, jei tik turi tikslą", - sakė V. Grubliauskas.

Visiems uostamiesčio šimtukininkams buvo įteikti Klaipėdos miesto mero padėkos raštai, o negalėję dalyvauti plaukime laivu padėkos raštus gaus kitu metu.

Geriausiai išlaikyti egzaminus šiemet sekėsi Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientui Lukui Ostrovskiui, kuris surinko net 5 šimtukus. Vaikinas laikė lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, informacinių technologijų, fizikos ir matematikos valstybinius brandos egzaminus.

Daugiausia šimtukų - "Ąžuolyno" gimnazijoje

Jau kelintus metus iš eilės daugiausia šimtukų, net 77, gavo "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientai. Antroje vietoje - Klaipėdos licėjus, kurio mokiniai surinko 29 šimtukus.
Geriausiai abiturientams šiemet sekėsi laikyti anglų kalbos egzaminą, kurį laikė 1 170 abiturientų, o 100 balų įvertinimą gavo 109 mokiniai, daugiausia, net 32 šimtukai - "Ąžuolyno" gimnazijos.
Sunkiausiai abiturientams sekėsi laikyti matematikos egzaminą, jo išlaikymo vidurkis 27 proc. Šį egzaminą Klaipėdoje laikė 889 mokiniai, iš jų 22 gavo šimtukus. 13 šimtukų pelnė "Ąžuolyno" gimnazijos mokiniai, 7 - Klaipėdos licėjaus abiturientai.
Nelengvas iššūkis klaipėdiečiams abiturientams buvo ir istorijos egzaminas: gautas tik vienas šimtukas iš 346 egzaminą laikiusių abiturientų. Šimtuką pelnė "Ąžuolyno" gimnazijos mokinys.
Vienu šimtuku įvertintas ir geografijos egzaminas, jį gavo taip pat "Ąžuolyno" gimnazijos mokinys.
Lietuvių kalbos egzamino išlaikymo vidurkis 43,75 proc., gauta 12 šimtukų, iš jų 5 mokiniai iš "Ąžuolyno" gimnazijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder