Mažųjų klaipėdiečių tėvams - neramios dienos

Mažųjų klaipėdiečių tėvams - neramios dienos

Po to, kai rašėme

Po vakarykščio straipsnio "Vakarų eksprese" apie tai, kad mokykloje-darželyje "Varpelis" naujieji mokslo metai rugsėjo 1-ąją neprasidės, sunerimę tėvai atakavo redakciją skambučiais ir klausimu, kam reikėjo uždaryti įstaigą vasarą, jei remontas prasidės tik rudenį.

Šią savaitę susitikimo pas miesto vicemerę Juditą Simonavičiūtę metu Klaipėdos švietimo įtaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė pranešė, kad mokykla-darželis "Varpelis" vaikų nuo rugsėjo 1-osios priimti negalės, nes maždaug tuo pat metu įstaigos patalpose pradės plušėti statybininkai. Planuojama, kad renovacijos darbai truks apie 3 mėnesius.

Perskaičiusi šią informaciją spaudoje, ponia Dalia, vedanti į "Varpelį" savo 4 ir 5 metų vaikučius, sakė buvusi šokiruota.

"Apie planuojamą remontą mums buvo pranešta dar žiemą, o nuo gegužės vidurio auklėtojos ėmė trimituoti, kad birželį vaikų nebevestume į darželį, nes jis uždaromas remontui. Pakeitėme visus savo atostogų grafikus, visą vasarą "mėtėme" vaikus per draugus ir kaimynus, nes seneliai taip pat dirba, o dabar sužinome, kad remontas dar net neprasidėjo. Su vyru esame šokiruoti ir neišmanome, kur vaikus reikės dėti rudenį. Išeina taip, kad darželis nedirbs pusę metų? Negi vienam iš mūsų teks mesti darbą? Visus mūsų planus sužlugdė, o ir dabar esame nežinomybėje - neaišku, kiek truks tie remontai, kada bus galima sugrįžti į darželį", - nuoskaudą liejo mažųjų klaipėdiečių mama.

"Mūsų rūpestis - remontai, o ugdymo proceso organizavimu turi rūpintis pačios švietimo įstaigos", - sakė Klaipėdos Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė
Nieko nežino

"Varpelio" direktorės pavaduotoja ūkio reikalams Daiva Narkovičienė, laikinai pavaduojanti atostogaujančią įstaigos vadovę, paklausta, kada tėveliai gali tikėtis vaikus vesti į darželį, tik gūžčiojo pečiais.

"Mes patys nieko nežinome, nes viską tvarko Švietimo įstaigų ūkio tarnyba. Mes galvojome, kad remontas prasidės birželį, jau ir suolus klasėse buvome sustumdę, bet kažkodėl darbai nusitęsė. Direktorė kas antrą dieną skambinėjo, klausinėjo, bet iki šiol nežinome, kada darbai prasidės. Gal visai neprasidės?" - svarstė D. Narkovičienė.

Pasak pavaduotojos, jau liepos mėnesį darželyje veikė tik viena rezervinė grupė, kurios sąraše buvo 24 vaikai, o nuo rugpjūčio 1 dienos įstaiga stovi visiškai tuščia - ugdymo procesas čia nevyksta. Pašnekovė aiškino, kad toks įstaigos darbo grafikas buvo suplanuotas tikintis, kad renovacija prasidės vasaros pradžioje.

Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė teigė, kad remonto neįmanoma buvo pradėti anksčiau, nes šiam tikslui skirtos lėšos iš Valstybės privatizavimo fondo tarnybą pasiekė tik birželį.

"Lėšų gavimo paskubinti mes juk niekaip negalėjome, be to, įstaiga neturėjo renovacijos projekto, tik kažkokią niekam tikusią sąmatą, teko rengti projektą. Dabar tebevyksta viešųjų pirkimų konkurso procedūros: sutartis su rangovais turėtų būti pasirašyta rupjūčio 23 dieną, o remonto darbai greičiausiai prasidės rugsėjo 1-ąją", - sakė V. Gembutienė.

Ji teigė, esą "Varpelio" vadovybė žinojo situaciją ir galėjo pasirūpinti darbo grafiku, kuris būtų patogus darželinukų tėvams. Dabar, anot V. Gembutienės, belieka arba pastatą remontuoti nepatogiu laiku, arba grąžinti renovacijai skirtus pinigus. Pastarasis kelias, jos manymu, būtų nepriimtinas įstaigai, kuri pati norėjo remonto ir rūpinosi, iš kur gauti lėšų.

Ūkio tarnybos viršininkė sakė, kad ugdymo procesas "Varpelyje" negalės vykti apie mėnesį nuo darbų pradžios - kol bus remontuojama virtuvė, o vėliau esą vaikai galės sugrįžti. Kaip organizuoti ugdymo procesą teberemontuojamose patalpose, turės mąstyti "Varpelio" vadovybė.

Direktorės nebėra?

Kur laikinai priglausti "Varpelio" mokyklinukus, Savivaldybės administracija su švietimo įstaigos vadovais spręs kitą savaitę.

Vicemerė ragino Švietimo skyrių kuo greičiau surasti išeitį ir informuoti tėvus, kas jų laukia. Tačiau Švietimo skyriaus specialistai neslėpė kol kas neišmaną, ką daryti, nes arčiausiai "Varpelio" esančios mokyklos ir taip jau užpildytos, tad greičiausiai teksią ieškoti kitų. Užsiminta, kad, ko gera, nebus apsieita be mokinių pavežėjimo, o darželinukams, matyt, kurį laiką ir namuose teksią pabūti.

Beje, šiuo metu atostogaujanti "Varpelio" vadovė Irena Matijošaitienė rugpjūčio 29 dieną miesto Tarybos sprendimu bus atleista iš užimamų pareigų, tad Savivaldybės administracija dar nežino, su kuo iš mokyklos-darželio darbuotojų reikės tartis dėl laikino vaikų perkėlimo į kitas įstaigas.

Rugjūčio 1 dieną priimto sprendimo, kuriame teigiama, kad "Varpelio" direktorė atleidžiama iš darbo šalių susitarimu, Savivaldybės valdininkai plačiau nekomentavo. Neoficialiais duomenimis, I. Matijošaitienė pati paprašė būti atleista iš vadovės pareigų.

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder