Masčio pakrantėje stovyklaus 2000 skautų

Masčio pakrantėje stovyklaus 2000 skautų

Liepos 6-14 dienomis Telšiuose, prie Masčio ežero, vyks Jubiliejinė skautų stovykla, kurioje laukiama daugiau nei 2000 dalyvių iš visos Lietuvos bei užsienio. Tokios stovyklos vyksta kas penkerius metus ir keliauja per skirtingus šalies regionus. Šiais metais skautai pasirinko Žemaitiją, taip minėdami ir krašto 600 metų krikšto jubiliejų. Renginį globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Savaitei miške prie Masčio ežero įsikurs tikras miestas: iškils palapinių rajonai, skautų parduotuvėlės ir net skautiškas restoranas. Stovyklos metu vaikai ir jaunuoliai ne tik patys mokysis įvairių amatų, išgyvenimo įgūdžių, domėsis mokslu bei technologijomis, keliaus į žygius po Žemaitijos kraštą, bet ir stengsis būti naudingi, darydami gerus darbus miesto bendruomenei.

Siekdami užtikrinti stovyklautojų saugumą ir garantuoti smagią bei turiningą edukacinę programą, organizatoriai glaudžiai bendradarbiauja su Telšių miesto bendruomene, vietinėmis institucijomis, mokyklomis bei muziejais. Stovyklos vadovais dirbs suaugę savanoriai iš visos Lietuvos, kompetentingi organizuoti vaikų ir jaunimo renginius, baigę specialius jaunimo darbuotojams skirtus mokymus bei nuolat vykdantys panašią veiklą savo bendruomenėse.

Skautai yra visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio  pagrindinis siekis – išugdyti jauną žmogų pilietišku ir atsakingu nacionalinės ir tarptautinės visuomenės nariu. Skautų judėjimas yra progresyvios saviauklos sistema, veikianti per įžodį ir priesakus, mokymąsi per veiklą, patyrimo laipsnius, specialybių programas ir mažų grupių narystę.

Padedant suaugusiems savanoriams, skautai yra skatinami atrasti naujus dalykus, įgyti pasitikėjimo savimi bei kitais, sugebėti bendradarbiauti, būti atsakingais, mokytis vadovauti sau ir kitiems. Taip ugdomas jaunuolių charakteris ir kompetencija. Tai yra didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje – jame veikia daugiau nei 30 milijonų skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautų istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder