Lietuvos policija ir menų gimnazija tęsia bendradarbiavimą

Lietuvos policija ir menų gimnazija tęsia bendradarbiavimą

2013 m. prasidėjusi Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos padalinio bendruomenės draugystė su E. Balsio menų gimnazija tęsiasi ir įgauna vis naujų atspalvių.

Mūsų mokyklos darbuotojai pagal savo darbo specifiką ir pobūdį jau antri metai iš eilės praveda pamokas gimnazijos moksleiviams žmogaus saugos temomis, paaiškina svarbiausius saugaus eismo, civilinės saugos ekstremalių situacijų atvejais principus, suteikia žinių apie asmens teises ir pareigas, padiskutuoja dėl pilietiškumo, pareigingumo ir atsakomybės sampratų, pamoko, kaip, esant būtinumui, galima apsiginti ar apsisaugoti nuo netikėtų išpuolių ar išvengti nepageidaujamų aplinkybių.

E. Balsio menų gimnazijos dėka Lietuvos policijos mokyklos kasdienybę paįvairina organizuojamos dailės, fotografijos parodos, mokyklos šventinius renginius papildo muzikos kolektyvų pasirodymai.

Šių metų rugsėjo 22 d. E. Balsio menų gimnazijoje Lietuvos policijos mokyklos darbuotojai Rasa Bekėžienė pravedė pamokas Konstitucijos ir žmogaus teisių ir laisvių apsaugos temomis, Darius Petraitis dalinosi patirtimi, kaip svarbu išmanyti civilinės saugos pagrindinius principus nūdienos politinių įvykių kontekste. Arūnas Taraškevičius ir Saulius Švėgžda įtaigiai paaiškino saugaus elgesio kelyje svarbą, akcentavo svarbiausius kelių eismo taisyklių reikalavimus, mokymus iliustravo pavyzdžiais, statistiniais duomenimis. Tomas Martinavičius kartu su mokyklos kursantais Edgaru Jonaičiu ir Irmantu Kutkaičiu pamokė pagrindinių savigynos veiksmų esant rimtam būtinumui, o Rolandas Jančiauskas vyresniųjų klasių moksleiviams paaiškino ir pasidalino praktine patirtimi, kaip reaguoti į pasitaikančius smurto ar spontaniškus agresijos proveržius.

Mokymai vyko skirtingoms moksleivių amžių grupėms.

Tik bendri siekiai ir idėjos, geranoriškas dviejų mokymo įstaigų bendradarbiavimas ir vienas kito supratimas leis žengti pirmyn puoselėjant žmogiškąsias vertybes, kurių mums dar trūksta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder