Laimėjimai vaikus skatina siekti dar daugiau

Laimėjimai vaikus skatina siekti dar daugiau

Iš Vokietijoje vykusio tarptautinio konkurso pirmąją vietą parvežusi Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos jaunoji smuikininkė Neda Usonytė patikėjo, kad daug dirbant galima visko pasiekti ir ateitį sieja su muzika.

"Neda labai užsispyrusi ir tvirto charakterio, viską pasiekia sunkiu darbu. Esame labai dėkingi Nedos mokytojai Margaritai Urbonienei, jos indėlis į šį laimėjimą - didžiulis", - dukros laimėjimu Vokietijoje vykusiame konkurse "Musikalisches Feuerwerk in Baden-Württemberg" džiaugėsi mama Jūratė Usonienė.

"Tokios gabios ir ištvermingos mergaitės, kaip Neda, dar reikėtų paieškoti", - auklėtinę gyrė ir mokytoja M. Urbonienė.

Minėtame konkurse styginių grupėje N. Usonytė tapo pirmosios vietos laureate.

"Šio konkurso komisijos pirmininkas, profesorius Vadimas Voyleris lapkričio mėnesį lankėsi J. Kačinsko muzikos mokykloje. Mūsų dukra lankė pas jį tris meistriškumo pamokas. Po to profesorius ir pakvietė Nedą atvykti į šį konkursą", - pasakojo J. Usonienė.

Tai ne pirmas Nedos pasiekimas tarptautiniuose konkursuose, Klaipėdoje vykusiame tarptautiniame konkurse ji jau buvo iškovojusi trečiąją vietą. Mama neslėpė, kad vaikams ypač svarbu būti įvertintiems, mat tuomet atsiranda dar didesnė motyvacija.

"Po šio konkurso dukra sakė, jog dabar jau savo ateitį tikrai sies su muzika", - minėjo J. Usonienė.

Vienuolikmetė Neda muzikos mokyklą pradėjo lankyti būdama antrokė.

"Dirbti reikia labai daug, namuose atkakliai groja po kelias valandas, bet tokie laimėjimai viską vainikuoja", - pasakojo mama ir užsiminė, kad dabar dukra intensyviai ruošiasi jau kitam pasirodymui šį šeštadienį Vilniuje vyksiančiame nacionaliniame Balio Dvariono konkurse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder