Laikrodžių muziejaus kiemelyje nuaidėjo paskutinis skambutis

Laikrodžių muziejaus kiemelyje nuaidėjo paskutinis skambutis

Trečiadienį uostamiesčio abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis. Visų Klaipėdos mokyklų dvyliktokai tradiciškai rinkosi į šventę Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

Abiturientus tradiciškai sveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas bei Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė. Savo pasirodymais dvyliktokus bei jų mokytojus ir tėvelius džiugino muzikantai, dainininkai, šokėjai.

Kiekvienam abiturientui tradiciškai buvo įteikti ir miesto mero sveikinimo atvirukai. Juos, skambant būgnams ir mokyklų bei mokinių nuopelnams, atsiėmė visų Klaipėdos mokyklų atstovai.

"Būtent jūs esate tie, į kuriuos mes sudedame visus savo lūkesčius ir svajones. Nebijokite savo svajonių, nenukirpkite jų sparnų savo dvejonėmis ar neapsisprendimu", - sveikindamas mokyklą baigiančiuosius kalbėjo miesto meras.

V. Grubliauskas ir šiųmetiniams abiturientams priminė, jog nereikia klausti, ką Klaipėda davė jiems. Svarbiausia paklausti savęs - ką tu davei ar dar duosi savo gimtajam miestui. Miesto meras ragino moksleivius, kad ir kur jie ateityje mokytųsi ar gyventų, niekada nepamiršti Klaipėdos ir visada grįžti į savo šalį, į savo gimtąjį miestą ir žinoti, jog Klaipėda juos myli.

Uostamiesčio moksleivių atstovė sveikindama savo likimo draugus taip pat nepamiršo paminėti, jog būtent uostamiestis užaugino juos tokius, kokie jie yra dabar. "Nors pažįstu tik mažą dalelę jūsų, tačiau jaučiuosi, lyg visi būtumėt mano draugai, nes mes visi esame Klaipėdos vaikai", - sakė ji.

Šiemet egzaminų sesijoje dalyvauja 2879 dvyliktokai. 1005 iš jų - profesinių mokyklų auklėtiniai.

Lengvai atsikvėpti ar pašėlusiai švęsti paskutiniojo skambučio šventės abiturientai negalės - jau birželio 1 dieną, penktadienį, jų laukia vienas iš svarbiausių - lietuvių kalbos egzaminas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder