Kviečia būti draugiškais vieni kitiems

Kviečia būti draugiškais vieni kitiems

Klaipėdos miesto socialiniai pedagogai ir asociacija „Mano miestas Klaipėda“ organizuoja kasmetinį akcijos „Draugystės ABC“ susibūrimą. Uostamiesčio mokyklų mokiniai ir mokytojai bendru judesio spiečiumi išreikš savo požiūrį į draugystę, pagarbų bendravimą be patyčių.

Akcija „Draugystės ABC“ vyksta jau ketvirtus metus. Ją inicijavo Klaipėdos socialinių pedagogų metodinis būrelis. Šiemet renginys vyks prekybos centro „Akropolis“ lauko aikštelėje (prie Eurovaistinės) balandžio 25 d. 14 val.

„Smagu, kai skirtingų mokyklų, įvairaus amžiaus ir gebėjimų moksleiviai susitinka bendram veiksmui, jaučiasi saugūs ir suvokia galį būti lygūs ir draugiški, – teigia Socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė Areta Skukauskienė. – Draugiškas žmogus yra geras žmogus, o gerumas skatina vieningumą, bendradarbiavimą, tarpusavio supratimą; tai ir būtų šios akcijos esmė.“

Šių metų susibūrime bus akcentuojami pilietiškumas ir savanorystė. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui moksleiviai renginio metu trijų spalvų balionais suformuos lietuvišką trispalvę.

Kasmet akcija „Draugystės ABC“ suvienija vis didesnį skaičių dalyvių. Praėjusiais metais joje dalyvavo dvidešimt aštuonių mokyklų atstovai, šiemet renginiui užsiregistravo jau 35 mokyklos. Pasak miesto socialinių pedagogų, akcija akivaizdžiai liudija, kad gerumo ir geros nuotaikos užkratas plinta. „Dar kartą sieksime parodyti, kad ir moksleiviai, ir mokytojai gali būti draugiški vieni kitiems ir supančiai aplinkai“, – pabrėžė idėjos autorė socialinė pedagogė Vaida Martyšienė.

Kasmetinis akcijos šūkis: „Mes galime. Mes mokame. Mes esame draugiški!“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder