Kvapų ir taršos problemas spręs kartu

Kvapų ir taršos problemas spręs kartu

Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių vadovai vakar aptarė bendradarbiavimo galimybes kartu sprendžiant blogų kvapų ir taršos problemas.

Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai nedalyvavo Klaipėdoje šią savaitę viešėjusio aplinkos ministro Kęstučio Navicko susitikime su Pramonininkų asociacija, tad uostamiesčio Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas jiems perdavė ministerijos išvadas dėl kvapų ir taršos pietinėje Klaipėdos miesto dalyje.

"Susitikime su aplinkos ministru buvo akcentuota, kad taršos ir kvapų problemos yra bendros Klaipėdos miestui ir rajonui, nes Dumpiai yra Klaipėdos rajono teritorija, kurioje veikia dvi Klaipėdos miesto įmonės. Vienoje iš ministerijos pateiktų išvadų rekomenduojama abiem savivaldybėms kartu spręsti pramonės vystymo ir taršos mažinimo klausimus", - pažymėjo S. Budinas.

Klaipėdos rajono administracijos atstovus S. Budinas informavo, kad po paskutinio operatyvaus reagavimo darbo grupės posėdžio buvo paprašyta Klaipėdos įmonių pateikti savo veiklos planus.

"Įmonių veiklos planus turėtume gauti gruodžio pirmąją savaitę. Šie planai bus pateikti ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai. Taip pat sutarėme, kad vienas ar keli rajono Savivaldybės specialistai dalyvautų operatyvaus reagavimo darbo grupėje. Tai padėtų operatyviau reaguoti į įvykius esant ekstremaliai situacijai", - sakė S. Budinas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder