KU rektorius E. Juzeliūnas apie aukštojo mokslo pertvarką: „Dialogas yra būtinas“

KU rektorius E. Juzeliūnas apie aukštojo mokslo pertvarką: „Dialogas yra būtinas“

Pastaruoju metu nemažai visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio sulaukia artėjanti aukštojo mokslo pertvarka, inicijuojama Vyriausybės. Iki vasario 20 dienos aukštosios mokyklos pateikė savo pasiūlymus ir pertvarkos gaires premjerui Sauliui Skverneliui bei švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei.

Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas, komentuodamas KU pateiktus pasiūlymus Vyriausybei, akcentuoja universiteto svarbą Vakarų Lietuvos regionui ir uostamiesčiui. Klaipėdos universitete šiuo metu studijuoja apie 4 tūkst. studentų, kurių didžioji dalis yra iš Vakarų Lietuvos regiono. „Universitetas, suteikiantis plataus profilio išsilavinimą, Klaipėdos kraštui yra reikalingas, mat jo nelikus, nuskurstų kultūrinis, socialinis regiono gyvenimas“, – teigia KU rektorius.

KU rektorius inicijuoja pokyčius universitete ir tvirtina, kad būtina keistis. „Klaipėdos universitetas turėtų specializuotis jūros mokslų ir technologijų srityse. KU šiose srityse yra tarptautinio lygio lyderis, patvirtintas Lietuvos ir užsienio ekspertų, be to, nuolat bendradarbiaujantis su Klaipėdos regiono verslo įmonėmis“, – sako E. Juzeliūnas. Klaipėdos universitetas sieks vystyti ir kitas tarptautinį pripažinimą pelniusias sritis: sveikatos mokslų, Mažosios Lietuvos istorijos, jūros dugno archeologijos.

Šiandien Klaipėdoje veikia šešios aukštosios mokyklos, tarp jų keturios teikia koleginį išsilavinimą. Kasmet į KU įstoja apie 200 kolegijų absolventų. KU rektoriaus E. Juzeliūno teigimu, „pagrindinis tikslas – konsoliduoti koleginį ir universitetinį sektorių, vengti nereikalingos konkurencijos, mažinti studijų programų dubliavimą“. Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro duomenimis, Lietuvos kolegijose dirba tik apie 5 % mokslo daktarų. Didžioji dalis KU mokslo daktarų dirba Klaipėdos valstybinės kolegijos bei Lietuvos jūreivystės aukštojoje mokykloje. „Dialogas tarp universiteto ir kolegijų yra būtinas, siekiant kelti bendrą aukštojo mokslo kokybę Klaipėdos regione“, – teigia KU rektorius E. Juzeliūnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder