KU inžinerijos studentų pergalės Vengrijoje

KU inžinerijos studentų pergalės Vengrijoje

Gegužės 5–6 dienomis Vengrijoje, Egerio mieste, vyko jau dešimtą kartą organizuojamos tarptautinės, suslėgtu oru varomų transporto priemonių „Aventics Pneumobile“ varžybos. Klaipėdos universiteto (KU) Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto komanda jau antrus metus iš eilės vieninteliai atstovavo Lietuvai.

KU komandos „Lithuanian Spirit“ sudėtis: Jūros tyrimų atviros prieigos centro mokslininkas dr. Pranas Mažeika, Laivo inžinerijos antro kurso studentas Edgaras Jefimovas ir Gamybos inžinerijos magistrantas Dmitrijus Serovas. KU mokslininkus lydėjo generalinio rėmėjo bendrovės „Techvitas“ atstovė Anastasija Trofimova. Pernai Klaipėdos universiteto komanda apdovanota specialiu prizu už dizainą ir techninius sprendimus, šiemet mokslininkai ant scenos lipo net 4 kartus.

Suslėgtu oru varomų transporto priemonių „Aventics Pneumobile“ varžybose dalyvavo 46 komandos iš 7 valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vengrijos, Lenkijos, Rumunijos ir Čekijos. Klaipėdos universiteto komanda po dviejų varžybų dienų užėmė net tris pirmąsias vietas ir vieną antrąją. Aukščiausiai įvertinti KU inžinieriai už „Išskirtinį dizainą“, „Projektų valdymą“ ir „Geriausią pakabą“. Antroji vieta teko už „Originalią konstrukciją“. Bendroje turnyrinėje lentelėje klaipėdiečiai slalomo rungtyje iš 46 komandų užėmė 9 vietą, „drago“ rungtyje – 16-ąją, toliausiai nuvažiuoto atstumo rungtyje – net 4-ą vietą.

„Manau, jog kiekvienam studentui, studijuojančiam inžineriją, mechaniką ar elektroniką, privalu tokiuose projektuose dalyvauti. Aš, kaip Laivo inžinerijos studentas, sužinojau daug naudingos informacijos apie pneumatiką, kurios veikiausiai mano specialybėje nebus“, – apie dalyvavimą ir suslėgtu oru varomo pneumobilio kūrimą pasakoja Laivo inžinerijos studentas Edgaras Jefimovas. Vaikinas neslėpė, jog tai, kad Klaipėdos universitetas vienintelis iš visos Lietuvos dalyvavo šiose varžybose, jaudino ir įpareigojo atiduoti visas jėgas.

Be to, Klaipėdos universiteto komandai „Lithuanian Spirit“ įteiktas specialus Egerio miesto mero prizas už „Išradingiausią dizainą“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder