Kretingos pianistės vėl stebina savo laimėjimais

Kretingos pianistės vėl stebina savo laimėjimais

Praėjusią savaitę Kaune vyko tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas "Kaunas Sonorum 2011", kuriame dalyvavo 375 fortepijono, styginių, pučiamųjų instrumentų, kanklių, akordeono bei solinio dainavimo atlikėjai.

Tarp konkurso dalyvių buvo net 130 užsieniečių iš 15 šalių: Lenkijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Austrijos, Slovėnijos, Čekijos, Kazachijos, Baltarusijos, Latvijos, Turkijos, Šiaurės Kipro, Čilės, Albanijos ir Vietnamo.

Šiame konkurse Kretingos meno mokyklai atstovavai mokytojo Kazio Tiškaus mokinys Eimantas Bružas (trimitas), koncertmeisterė Olga Vasiljeva ir mokytojos Kilnutės Skripkauskienės mokinės Vaiva Mitkutė ir Marija Guščiūtė (fortepijonas). Pianistų pasirodymus vertino tarptautinė komisija: Lietuvos teatro ir muzikos akademijos profesorius Petras Geniušas, pianistė Andrea Lingchih Fan iš Kinijos bei kompozitorius Vidmantas Bartulis.

Karteniškė Vaiva Mitkutė, kuri varžėsi mažiausiųjų, A amžiaus grupėje, pasiekė aukščiausią įmanomą įvertinimą ir buvo apdovanota 1 vietos laureato diplomu, medaliu ir kitomis dovanomis. Marija Guščiūtė B amžiaus grupėje pasirodė taip pat puikiai ir buvo apdovanota laureato diplomu bei knyga.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija, kuri buvo tiesiogiai transliuojama internetu bei filmuojama Lietuvos nacionalinės televizijos, vyko Kauno valstybinės filharmonijos salėje, kuri renginio metu buvo pilnutėlė. Fortepijono pogrupio nugalėtojus apdovanojo pianistas Petras Geniušas. O pagrindinis konkurso "Grand Prix" 1000 eurų prizas atiteko pianistui Jan Vojtek (Čekija - Vengrija).

Mažąsias pianistes ruošusi mokytoja Kilnutė Skripkauskienė yra labai patenkinta mergaičių pasirodymu. Tokia sėkmė, pasak jos, įkvepia dirbti toliau bei pagalvoti apie dalyvavimą dar didesniuose konkursuose, ir ne tik Lietuvoje. Juk smalsu pasitikrinti, kiek mūsų vaikai yra pasiekę ir kaip atrodo greta kitų šalių atlikėjų. O laimėjimai rodo, kad mes niekuo nenusileidžiam užsienio šalių atstovams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder