Konkursas "Lietuviško žodžio šviesoje" padeda ugdyti asmenybes

Konkursas "Lietuviško žodžio šviesoje" padeda ugdyti asmenybes

"Tokie konkursai padeda išlaisvinti vaizduotę. Jaučiuosi tarsi pasakoje", - viena iš meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso "Lietuviško žodžio šviesoje" dalyvė Viltė Pociūtė puikiai apibendrino vakar vykusio prasmingo renginio atmosferą.

Artėjančios Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga dienraštis "Vakarų ekspresas" jau dvyliktus metus tradiciškai švenčia kartu su Klaipėdos ir vakarų regiono moksleiviais bei jų pedagogais. Tad vakar po Klaipėdos universiteto Mažosios Aulos skliautais netilo jaunųjų skaitovų išraiškingai atliekami lietuvių autorių kūriniai.

"Mes šiame konkurse dalyvaujame nuo pat pirmųjų metų. Nežinau, ar tik man vienai taip atrodo, bet tokios šiltos ir jaukios atmosferos, kaip šiame konkurse, niekur kitur nebūna. Už tai esame labai dėkingi ir organizatoriams "Promo +", ir šio renginio sielai aktorei Virginijai Kochanskytei. Jaučiuosi, kaip namuose", - prieš konkursą atviravo keletą moksleivių šiam konkursui paruošusi Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos teatro mokytoja Alma Pronckūnienė.

GAUSIAI. Vakarų regiono moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas šiemet sulaukė per 100 dalyvių iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos, Palangos, Neringos, Priekulės bei Plungės rajono mokyklų.

Jos auklėtinė Agnė Dimaitė, kuriai ankstesniais metais ne kartą yra pavykę tapti šio konkurso laureate, neslėpė, kad prieš pasirodymą visada užklumpa jaudulys, bet, laimei, noras būti scenoje - didesnis.

"Manau, kad tiesiog reikia pasitikėti savimi", - kaip įveikti scenos baimę, patarė A. Dimaitė ir ragino kitus moksleivius taip pat nebijoti išbandyti save skaitovo amplua.

Klaipėdos "Versmės" progimnazijos mokytoja Romalda Dzikienė džiaugėsi, kad renginio sumanytojai mokiniams suteikia galimybę pasirodyti didesnei auditorijai bei susitikti su žinomais uostamiesčio menininkais, mat komisijos nariais šiame konkurse kviečiami būti žymūs Klaipėdos krašto aktoriai, režisieriai, rašytojai, dainuojamosios poezijos atstovai, akademikai, kurie ne tik išklauso, vertina, bet ir mielai bendrauja su konkurso dalyviais.

"Šis konkursas - tai ir menas, ir penas sielai, ir galimybė pasidžiaugti kitais", - renginiu džiaugėsi R. Dzikienė.

O vienas iš šios mokytojos konkursui ruoštų moksleivių trylikametis Justas Šverebas svarstė, kad tai ne tik puiki galimybė jaunimui išbandyti savo galimybes, bet ir puikus būdas garsinti savo mokyklos vardą.

SVEIKINIMAS. "Man paprasčiau mintis reikšti dainuojant", - linkėdamas jauniesiems skaitovams sėkmės, atviravo komisijos narys, aktorius Gytis Šimelionis.

"Mūsų krašto atstovams didžiulė garbė ir pasididžiavimas dalyvauti šiame konkurse. Jūs net neįsivaizduojate, ką vaikams reiškia tokia galimybė - turėti progą pasirodyti Klaipėdos universiteto salėje. Mes jau nuo Naujųjų pradedame laukti šio konkurso", - konkursu džiaugėsi ir Neringos meno mokyklos mokytoja Virginija Mamontovienė.

Vakarų regiono moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas šiemet sulaukė per 100 dalyvių iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos, Palangos, Neringos, Priekulės bei Plungės rajono.

"Dalinkimės vieni su kitais literatūra, poezija, mylimais autoriais ir skleiskime beprotišką ir pasiutusį norą gyventi ir kurti", - konkurso dalyvius įkvėpė šio renginio siela, aktorė Virginija Kochanskytė, kuri šiemet buvo ir viena iš komisijos narių.

Jaunuosius talentus šiemet taip pat vertino rašytoja Virginija Rimkaitė, aktorius ir dainininkas Gytis Šimelionis, žurnalistas ir autorinių dainų atlikėjas Karolis Rupkus bei projekto koordinatorė Inga Norkūnienė.

DAINOS. Klaipėdos "Versmės" progimnazijos moksleivės Gustė Jauniūtė ir Urtė-Danielė Kalnynaitė atliko dainą "Rudens naktis sustojo". Joms gitara pritarė Justas Šverebas.

Tai, kad šis konkursas padeda ugdyti asmenybes įrodo ir tas faktas, kad ne vienas komisijos narys būdamas moksleiviu taip pat yra dalyvavęs konkurse "Lietuviško žodžio šviesoje", o dabar džiugina savo talentu žiūrovus didžiosiose scenose arba rašydami knygas.

Renginio organizatoriai ir dienraštis "Vakarų ekspresas" dėkoja projekto partneriams: Klaipėdos universitetui, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešajai bibliotekai, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ugdymo ir kultūros departamento švietimo skyriui bei projekto draugams: Klaipėdos valstybiniam muzikiniui teatrui, Klaipėdos dramos teatrui, viešajai įstaigai "Vieno aktoriaus teatras", S. Jokužio leidyklai - spaustuvei, leidyklai "Druka" bei dailės studijai "Guboja".

Konkurso laureatų apdovanojimo šventė vyks kitą savaitę - gegužės 10 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder