Klaipėdos universitete rinkosi švietimo įstaigų vadovai

Klaipėdos universitete rinkosi švietimo įstaigų vadovai

Rugpjūčio 30 dieną, likus kelioms dienos iki Mokslo ir žinių dienos, Klaipėdos universitete (KU) vyko Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus surengta konferencija-pasitarimas švietimo įstaigų vadovams „Pokyčius įveiksime kartu“. Konferencijoje švietimo atstovai aptarė naujų mokslo metų iššūkius: etatinį mokytojų darbo apmokėjimo modelį, demografinę situaciją Klaipėdos mieste, mokytojų trūkumą ir t. t.

Renginyje dalyvavo: Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, mero pavaduotoja Jurgita Simonavičiūtė, Klaipėdos miesto administracijos direktorius Saulius Budinas, Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis, Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Čepas, laikinai einantis Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas, KU rektoriaus patarėja Elida Mantulova, KU mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė, Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto dekanė doc. dr. Rima Mickevičienė.

Miesto meras, sveikindamas susirinkusius švietimo atstovus ir mokyklų vadovus su artėjančia Mokslo ir žinių diena, kalbėjo: „Pokytis yra tobulėjimo variklis, tačiau viena – kai pokytį inicijuojame patys, ir visai kas kita, kai kažką tenka daryti dėl įvairių išorinių pasikeitimų. Tik kartu, keisdamiesi patirtimi ir palaikydami vieni kitus, galime pasitikti pokyčius. Linkiu ir toliau išlikti darnia Klaipėdos švietimiečių bendruomene.“

Klaipėdos universiteto rektoriaus teigimu, pokyčius jaučia ir universiteto bendruomenė: „Džiaugiamės, kad universitetas išliko savarankiškas, tačiau be jūsų pagalbos sunku būtų buvę priimti pokyčius. Juk nemažai mokyklas baigusių klaipėdiečių ateina studijuoti į Klaipėdos universitetą. Tikime, kad baigę studijas jie liks dirbti ir kurs šeimas Klaipėdoje. Klaipėdos miesto proveržio strategijoje siekiama, kad kuo daugiau jaunų žmonių liktų gyventi Klaipėdoje.“ Be to, A. Razbadauskas minėjo, kad Klaipėdos universitete ketinama atidaryti STEAM centrą moksleiviams. Jis sudarys palankias universiteto ir miesto mokyklų bendro darbo sąlygas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder