Klaipėdos universitete liks trys fakultetai

Klaipėdos universitete liks trys fakultetai

Lietuvos Vyriausybė vakar patvirtino Klaipėdos universiteto optimizavimo priemonių planą. Pagal jį uostamiesčio universitetą sudarys trys fakultetai: Jūros technologijų ir gamtos mokslų, Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas bei Sveikatos mokslų fakultetas, kuriuose mokysis apie 3,5-4 tūkst. studentų ir du moksliniai centrai: Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas ir Jūros tyrimų institutas, kuriam vakar Žemės ūkio ministerija patvirtino perduodanti mokslinę laboratoriją Kopgalyje.

Pasak Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas laikinai einančio dr. Artūro Razbadausko, patvirtintas planas tenkina akademinės uostamiesčio bendruomenės lūkesčius ir koreliuoja su Klaipėdos miesto patvirtinta ekonominės plėtros "Mėlynojo proveržio" strategija. "Svarbiausia, kad Vyriausybė suprato ir pritarė tam, kad Klaipėdos universitetas išliktų savarankiškas, o įgyvendinęs numatytus struktūrinius pokyčius jis bus dar stipresnis Klaipėdos miesto ir regiono aukštojo mokslo centras", - sakė A. Razbadauskas.

Anot laikinojo rektoriaus, Klaipėdos universiteto struktūriniai pokyčiai bus susiję su administracinio aparato mažinimu. "Bus mažinamas darbuotojų skaičius, o likusiųjų kompetencijos plečiamos sykiu didinant jiems atlyginimus. Didesnis dėmesys bus skiriamas rinkodarai ir komunikacijai tiek regione, tiek užsienyje", - svarbius pokyčius įvardino pašnekovas ir pridūrė, jog birželio viduryje Klaipėdos universitetas pasirašys strateginę partnerystės sutartį su vienu iš pagrindinių Olandijoje Groningeno universitetu.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patvirtintą planą pavadino istoriniu įvykiu. "Vyriausybė ir Premjeras pademonstravo pasitikėjimą Klaipėdos universitetu bei miestu ir suteikė galimybę konkrečiais darbais įrodyti šio universiteto gyvybingumą. Klaipėdos miesto savivaldybė ketina tapti Klaipėdos universiteto, kuris taip pat yra svarbus uostamiesčio "Mėlynojo proveržio" strategijos partneris, dalininke. Kokio dydžio kraitį ji atsineš, kalbėti bus galima tada, kai tai bus įteisinta įstatymais", - sakė meras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder