Klaipėdos universitetas prašo regiono savivaldybių pagalbos

Klaipėdos universitetas prašo regiono savivaldybių pagalbos

Klaipėdos universitetas (KU) vakar į diskusiją sukvietė Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių merus. "Pagrindinis mūsų tikslas, kad savivaldybės ir verslas taptų universiteto partneriais ir investuotojais bei dalyvautų jo valdyme", - akcentavo KU rektorius Eimutis Juzeliūnas.

Pasak rektoriaus, nors universitetas kol kas neturi aiškaus recepto, kaip pasiekti, kad uostamiesčio alma mater būtu lyderė Baltijos regione, bet esą akivaizdu, kad savivaldos pagalba būtina. Ypač jei norima, kad KU liktų nepriklausomas.

"Mes iš viso nesvarstome Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymo, kad KU būtų kurios nors kitos Lietuvos aukštosios mokyklos padalinys", - akcentavo E. Juzeliūnas.

Tačiau esą galimas KU jungimasis su kitomis uostamiestyje veikiančiomis įstaigomis - Klaipėdos valstybine kolegija bei Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla. Sujungus šias įstaigas būtų galima įsteigti universiteto mokslų centrą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas apgailestavo, kad dažnai viešumoje KU rezultatai piešiami kur kas pesimistiškesnėmis spalvomis nei vakar merams pateiktoje informacijoje. Daugeliui buvo naujiena išgirsti, jog pagal mokslo rodiklius Klaipėdos universitetas net lenkia Vytauto Didžiojo universitetą.

"Tik, žinoma, svarbu yra tai, kokiais parametrais remsis sprendimus priimančios institucijos", - pabrėžė V. Grubliauskas.

Uostamiesčio galva akcentavo, kad Klaipėdos savivaldybė yra pasirengusi ne tik dalyvauti KU valdyme, bet prisiimti visą su tuo susijusią atsakomybę. Jis užsiminė, jog anksčiau būta šnekų, kad Savivaldybė galėtų tapti solidžiu dalininku, jei pažadėtų 7-8 proc. metinio biudžeto.

Meras tvirtino esantis pasirengęs miesto Tarybai pateikti ketinimų protokolą, jei tik bus padėta jį parengti. Beje, kitų savivaldybių atstovai taip pat neatmetė galimybės prisidėti prie KU valdymo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder