Klaipėdos studentai turi naują vadę

Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS) turi naują prezidentą - ketvirtadienį juo išrinkta Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto ketvirtakursė, KUSS viceprezidentė Salomėja Sovaitė.

Šiemet pirmą kartą KUSS istorijoje į prezidento postą kandidatavo net trys studentai - be S. Sovaitės, šios kėdės siekė Sveikatos mokslų fakulteto antrakursis Tomas Norvaišas ir Humanitarinių mokslų fakulteto trečiakursė Giedrė Vaicekauskaitė.

Balsavimo rezultatai parodė, kad studentai jų interesus atstovaujančios organizacijos prezidentu vietoje šį postą paliekančios Eglės Stankevičiūtės nori matyti S. Sovaitę. Už ją buvo atiduoti 45 balsai, už G. Vaicekauskaitę - 33, už T. Norvaišą - 8 balsai.

Buvusi KUSS prezidentė, Socialinių mokslų fakulteto ketvirtakursė E. Stankevičiūtė dienraščiui teigė, jog antrajai kadencijai savo kandidatūros nesiūlė dėl kelių priežasčių - pati rimčiausia ta, jog vasarą mergina baigia bakalauro studijas KU ir išvyksta studijuoti į Angliją. Ji jau įstojo į filmų režisūros specialybę viename iš šios užsienio šalies universitetų.

E. Stankevičiūtė prisipažino, jog minčių pasilikti antrai kadencijai nebuvo dar ir dėl to, kad antrus metus iš eilės vadovauti su tokiu pat užsidegimu, tokiomis pačiomis jėgomis esą nepavyktų.

"Prezidento asmeninis laikas - nuo devintos valandos vakaro iki šešių ryto, tad besiplėšydamas tarp studijų ir studentų sąjungos veiklos, per metus prezidentas pavargsta. Ne vieną kartą teko rinktis, kuo pirmiau būti - studente ar prezidente. Norint labai gerai vadovauti tenka paaukoti labai daug, nors dabar galiu pasakyti, kad kiekviena valanda buvo verta to", - sakė mergina.

Apžvelgdama savo metų veiklą E. Stankevičiūtė teigė, jog labai didžiuojasi KUSS surengtu viešųjų paskaitų, kurios buvo prieinamos kiekvienam studentui, ciklu ir ypač - neseniai įvykusia diskusija, kurios metu buvo nagrinėjami dėstytojų ir studentų tarpusavio santykiai.

"Iš kai kurių diskusijoje dalyvavusių dėstytojų, akademikų net išgirdome, jog per 40 pastarųjų metų ta tema nė karto nebuvo gvildenama viešai. Tad mes tikrai didžiuojamės padarę pirmą postūmį, kad sumažėtų atotrūkis tarp studentų ir dėstytojų. Ir, žinoma, džiaugiamės renginiais, kuriuos stengėmės padaryti masiškus, bet labai kokybiškus", - kalbėjo prezidentės postą paliekanti E. Stankevičiūtė.

Salomėja Sovaitė, naujoji KUSS prezidentė

Pastaruosius metus buvau Eglės dešinioji ranka, tad veiklos tikrai pakako, bet tas išvargimas prilygsta malonumui, dėl kurio verta vargti. Prezidentės pareigos manęs visiškai negąsdina - visada ėjau ta linkme ir esu užsidegusi iki pat šiol. Su manimi kartu komandoje dirbs dar trys senieji prezidiumo nariai - Modestras Dromantas, Vladas Čižas, Rasa Lukošiūnaitė. Nors aš šiais metais jau baigiu matematikos bakalauro studijas, tačiau neabejoju, kad man pavyks įstoti į KU magistrantūrą, statistikos specialybę, todėl ir kandidatavau į prezidentus. Didelių pokyčių studentų sąjungoje nežadame, tik norime aktyvinti studentų judėjimą, stiprinsime bendradarbiavimą su kitomis uostamiesčio, Kauno, Vilniaus aukštosiomis mokyklomis.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder