Klaipėdos mokiniai susipažins su teisės pagrindais

Klaipėdos mokiniai susipažins su teisės pagrindais

Šiandien penkiose Klaipėdos mokyklose vyks mokymai, kurių metu dešimtokai ir vienuoliktokai susipažins su Lietuvos teisinės sistemos pagrindais bei sužinos daugiau apie savo teises ir pareigas. Iš viso mokymuose, vedamuose teisės praktikų, dalyvaus 150 Klaipėdos moksleivių. Šie mokymai – projekto "Aš žinau savo teises", kurį inicijavo Teisingumo ministerija, dalis.

"Šviesti mokyklinio amžiaus jaunimą apie šalies teisinę sistemą labai svarbu. Tai užtikrina, kad į pilnametystę jaunoji karta įžengs išmanydama savo teises ir pareigas bei žinodama, kaip įstatymai gina visus piliečius", – sako LR teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Mokymų metu teisės praktikai pasakos Klaipėdos moksleiviams, kaip jų teises gina Civilinis, Baudžiamasis, Administracinių teisės pažeidimų, Darbo kodeksai, taip pat aiškins, kur jie turėtų kreiptis, norėdami pranešti apie padarytą pažeidimą arba pasikonsultuoti.

Šiemet bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa parodė, kad savo, kaip piliečio, teisėmis ir pareigomis mažiausiai domisi jauni Lietuvos gyventojai: tik 35 proc. 15-29 m. amžiaus respondentų tvirtino, kad domisi ir net 61 proc. sakė, kad visiškai nesidomi savo, kaip piliečio, teisėmis, laisvėmis ir pareigomis. Be to, tyrimo duomenimis, 83 proc. šalies gyventojų pritaria, kad moksleiviai su teisės pagrindais būtų supažindinami mokykloje.

"Tyrimai atskleidė nuoseklios edukacinės veiklos poreikį Lietuvos mokyklose. Todėl projektas „Aš žinau savo teises“ – tai tik pirmas žingsnis siekiant didesnio savo teisių, laisvių, pareigų ir bendrai šalies teisinės sistemos supratimo", – sako J. Bernatonis.

Mokymai, be Klaipėdos, vyksta dar keturiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje. Iš viso mokymuose dalyvaus 30 Lietuvos mokyklų. Visuose miestuose mokymai vyks iki gruodžio vidurio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder