Klaipėdos abiturientams - paskutinis skambutis

Klaipėdos abiturientams - paskutinis skambutis

Tradicinė eisena, gėlės, balionai ir muzika - taip ketvirtadienį Klaipėdos mokyklų dvyliktokai šventė paskutinio skambučio šventę.

Ryte visi Klaipėdos abiturientai tradiciškai žygiavo Herkaus Manto gatve nuo Lietuvininkų aikštės iki Laikrodžių muziejaus kiemelio.

Pasak savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, į šventę muziejaus kiemelyje buvo pakviesti 1597 abiturientai.

"Mieste jų yra daugiau, šiemet iš viso iš mokyklų išleidžiami 2414, tačiau profesinės mokyklos švenčia atskirai", - pažymėjo L. Prižgintienė.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas, sveikindamas jaunuolius, linkėjo ieškoti savo kelio, tačiau nepamiršti ir Klaipėdos.

"Graži, simbolinė paskutinio skambučio šventė man asocijuojasi su aukštuma, kurią jūs jau įveikėte, po kurios dar laukia daug aukštumų jūsų gyvenimo kelyje. Dalis jūsų iškeliausite į užsienį studijuoti, dalis liksite Klaipėdoje, Vakarų Lietuvoje, bet linkiu, kad širdyje visada norėtumėte grįžti į gimtąjį miestą, kuris visada jūsų lauks", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Bendraamžius sveikinę abiturientų atstovai dėkojo miesto vadovams ir Švietimo skyriaus specialistams už dėmesį visus mokslo metus, mokytojams - už suteiktas žinias bei žadėjo į Klaipėdą sugrįžti ne tik pasižvalgyti.

Abiturientams pasirodymus surengė styginių kvartetas "Musica libera", šokių studija "Intrus", atlikėjas Onsa, kompoziciją pagal Vytauto Kernagio kūrinį paruošė kojūkininkai.

Klaipėdos abiturientams - paskutinis skambutis

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder