Klaipėdoje varžėsi aviamodelių gamintojai

Šeštadienį Klapėdos moksleivių saviraiškos centras jau 17-ąjį kartą surengė respublikines aviamodelių varžybas "Skrydis".

Šįkart į varžybas su pačių gamintais modeliais į Strėvos gatvėje įsikūrusį Moksleivių savivaiškos centrą atvyko per pusšimtį 9-13 metų amžiaus mokinių iš Gargždų moksleivių namų, Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centro, Klaipėdos "Baltijos" gimnazijos, S. Dacho, M. Mažvydo, P. Mašioto pagrindinių mokyklų ir MSC pradinio modeliavimo ir dizaino bei aviamodeliavimo būrelių.

Mokiniai startavo triejose rungtyse - "Balionų medžiotojai", "Taiklioji ranka" ir "Nusileidimo takas". MSC techninės kūrybos ir estetinio lavinimo skyriaus vedėja Vida Karlovienė pasidžiaugė, kad šiais metais sėkmė šypsojosi klaipėdiečiams.

Pirmojoje rungtyje mokiniai turėjo lėktuvo modelį su adata paleisti taip, kad pataikytų į balioną ir šis susprogtų. Taikliausias šioje rungtyje buvo M. Mažvydo mokyklos mokinys Viktoras Gineitis (mokyt. R. Pundinas), o II ir III vietas iškovojo Mindaugas Juška bei Igor Kukšinov iš MSC (mokyt. V. Butkin).

"Taikliosios rankos" rungtyje jaunieji aviamodelių gamintojai gumos varikliu varomą lėktuvo modelį turėjo praskraidinti tarp dviejų stovų. Taikliausiai į "vartus" taikė "Baltijos" gimnazijos mokinys Martynas Kubiliūnas (mokyt. A. Česnelis). II vietą šioje rungtyje iškovojo M. Mažvydo mokyklos mokinys Saulius Gedvilas (mokyt. R. Pundinas ), o III - sėkmingai balionus sprogdinęs M. Juška.

Šias metais respublikinėse aviamodeliavimo varžybose "Skrydis" sėkmė šypsojosi klaipėdiečiams.

Sudėtingoje "Nusileidimo tako" rungtyje (paleistas lėktuvo modelis turėjo perskristi dvejus vartus ir nusileisti ant nusileidimo tako) sublizgėjo patys mažiausieji MSC pradinio modeliavimo ir dizaino būrelio mokiniai, "nuskynę" visas tris prizines vietas: I vietą laimėjo Gabrielius Drungilas, II - Benediktas Pakalniškis, III - Danila Losev. Beje, šių berniukų mokytoja Aušra Jaruševičiūtė vienintelė varžyboms parengė ir dvi mergaites - Moniką Pučinskaitę ir Simoną Kurakiną. Anot jos, tik šį rudenį aviamodeliavimą lankyti pradėjusios mergaitės puikiai įsiliejo į vyrišką kolektyvą, jau pačios konstruoja modeliukus, tačiau varžybų metu nurungti berniukus joms sutrukdė lėktuvų laidymo įgūdžių stoka.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder