Klaipėdoje mokosi auksinis virėjas

Klaipėdoje mokosi auksinis virėjas

Praėjusią savaitę Londone vykęs Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos profesinio meistriškumo konkursas buvo ypatingas Klaipėdos turizmo mokyklos virėjo specialybės trečio kurso mokiniui Skirmantui Mizgiriui. Jis į Lietuvą parvežė auksą.

"Nors šiam konkursui ruošiausi labai atsakingai, visgi netikėjau, kad taip gerai pasirodysiu. Pasiruošimo darbai vyko tris mėnesius, man buvo sudarytos galimybės semtis žinių ir praktikos kavinėse bei restoranuose", - pasakojo S. Mizgiris.

Šiemet minėtame konkurse dalyvavo mokiniai iš 23 šalių, iš viso per 500 dalyvių. Juos vertino 60 restoranų ir viešbučių sektoriaus profesionalų.

Pasak S. Mizgirio, iškovotas aukso medalis - komandinis nuopelnas. Mat atsitiktiniu būdu visi moksleiviai buvo suskirstyti komandomis po tris. Klaipėdiečiui teko gaminti patiekalą kartu su moksleiviais iš Didžiosios Britanijos bei Olandijos. Ši trijulė geriausiai iš visų pasirodė kulinarijos dekatlono rungtyje.

DŽIAUGSMAS. "Atrodo esame maža šalis, bet galime džiaugtis, kad Lietuvoje įgytos žinios ir patirtis padeda skinti laurus", - džiaugėsi Skirmantas Mizgiris.

"Kulinarijos dekatlonas - panašiai kaip dešimtkovė sporte. Konkursas susidėjo iš dešimties etapų. Buvo svarbu viskas, ne tik galutinis rezultatas, kokį patiekalą mes pagaminome, bet ir tai, kaip tarpusavyje sekėsi bendrauti, kiti niuansai. Tad labai svarbios buvo ir anglų kalbos žinios. Neslėpsiu, įtampa buvo didžiulė, nes mus nuolatos stebėjo ne tik teisėjai, bet ir salėje sėdintys žiūrovai. Vėliau teisėjai užsiminė, jog mūsų konada atrodė tarsi susitikę seni geri draugai", - įspūdžiais iš konkurso dalijosi S. Mizgiris.

Devyniolikmetis jaunuolis kilęs iš Nidos. Pasak jo, virėjo specialybę jis rinkosi neatsitiktinai, gaminti maistą jis mėgo dar mokykloje.

"Kas svarbu, norint paruošti gerą patiekalą? Manau, kad svarbu ne vien žinios, bet ir tai, kad darbą atliktum su meile", - svarstė moksleivis.

S. Mizgiris džiaugėsi, kad šis laimėjimas suteikė daugiau pasitikėjimo, bei patvirtino, kad jis pasirinko teisingą kelią.

"Žinoma, turiu svajonę kada nors atidaryti savo restoraną. Bet suprantu, kad tik baigęs mokslus, sunkiai tai padarysiu. Žinau ir tai, kad noriu gyventi ir dirbti Lietuvoje", - patriotiškai buvo nusiteikęs trečiakursis.

Puikiai šiame konkurse sekėsi ir kitiems Lietuvos moksleiviams. Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos virėjo specialybės antrakursė Roberta Rusakevičiūtė kulinarijos meno rungtyje iškovojo sidabro medalį, o Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro padavėjo ir barmeno specialybės antrojo kurso mokinė Sandra Kavaliauskaitė kokteilių rungtyje laimėjo bronzą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder