Klaipėdoje būrelius galės lankyti dar daugiau vaikų

Klaipėdoje būrelius galės lankyti dar daugiau vaikų

Tikimasi, kad nuo spalio 1 d. įvestas neformaliojo ugdymo krepšelis Klaipėdoje pagausins mieste būrelius lankančių vaikų skaičių.

Pernai neformaliajame ugdyme uostamiestyje dalyvavo 8 tūkst. vaikų. Šį skaičių žadama padidinti dar maždaug 20 proc.

Šiemet iki metų pabaigos Klaipėdai neformaliajam ugdymui bus skirta per 57 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad vienam vaikui per mėnesį iš šio krepšelio bus skirta po 15 eurų.

Visi šie pinigai numatyti papildomoms programoms rengti jau be tų, kurios šiuo metu yra mieste. Tad tikimasi, kad mieste išaugs įvairių užsiėmimų vaikams pasiūla.

Neformaliojo ugdymo programas gali kurti bet kuris švietimo teikėjas, kad ir verslo liudijimą turintis pavienis mokytojas, ar menininkas. Tiesa, reikalingas pedagoginis išsilavinimas, o jo neturint reikia išklausyti pedagoginių ir psichologinių žinių kursą.

"Tikimės, kad programas siūlys ir bibliotekos, muziejai, sekmadieninės mokyklėlės. Taip pat ir neformaliojo švietimo įstaigos pateiks naujų programų, kurios galės būti finansuojamos iš šių lėšų", - ragino nesnausti Švietimo skyriaus specialistės.

Siūlomas programas vertins speciali ekspertų komisija ir tik patvirtintos programos bus registruojamos respublikiniame registre. Priklausomai nuo užsiėmimus lankančių vaikų skaičiaus bus skiriamas finansavimas iš valstybės.

"Šitose programose vaikai negalės dubliuotis. Bet, pavyzdžiui, muzikos mokyklą, ar dailės mokyklą lankantys vaikai galės dalyvauti ir pagal šias programas siūlomose veiklose - tai jau nebus dubliavimasis ", - pabrėžė L. Prižgintienė.

Pasak jos, šios naujovės tikslas - pritraukti į neformalųjį ugdymą naujų vaikų.

L. Prižgintienė akcentavo ir tai, kad ruošiamos naujos programos neturi būti nukreiptos ugdymo spragoms šalinti. Būreliai turi būti skirti vaiko saviraiškai ugdyti.

"Žinoma, šiemet mes žiūrėsime atlaidžiau, bet šiaip už šias lėšas negalėtų būti finansuojamas, pavyzdžiui, anglų kalbos mokymo būrelis. Žinoma, viskas priklausys nuo programų kūrėjų išradingumo. Jau ir dabar mieste yra įdomių veiklių, kurios vyksta be jokio finansavimo, pavyzdžiui, protų mūšiai", - kalbėjo Švietimo skyriaus vedėja.

Taip pat reikalaujama, kad būreliai pagal šias programas vyktų ir tinkamose patalpose, o ne kur nors apleistame rūsyje. Tam galima panaudoti ir bendrojo ugdymo mokyklų patalpas. Bet užsiėmimai lygiai taip pat esą gali vykti ir privačiuose namuose, ar bute.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder