Klaipėdoje artėja mokytojų krizė

Klaipėdoje artėja mokytojų krizė

"Mūsų nauja anglų kalbos mokytoja pati netaisyklingai taria angliškus žodžius, fizikos mokytojos iš viso nesuprantame. Ko jos mus gali išmokyti?" - tokie septintokų atsiliepimai tėvams kelia nerimą dėl mokytojų kvalifikacijos. Tačiau mokyklų vadovai nesileidžia į kalbas apie naujų darbuotojų kompetenciją, nes mieste trūksta fizikos, chemijos, matematikos, biologijos, anglų kalbos, technologijų, dailės, choreografijos mokytojų.

Teigiama, kad netrukus pristigs ir pradinių klasių pedagogų. Tad mokyklų vadovai džiaugiasi, jei apskritai pavyksta rasti specialistą, atitinkantį mokytojui nustatytus reikalavimus.

Humanitarų dar yra

Klaipėdos miesto "Verdenės" progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė pasidžiaugė, kad šioje ugdymo įstaigoje mokytojų kaita - minimali ir dažniausiai vyksta tik dėl to, kad mokytojos laukiasi vaikelių.

"Sudėtinga atrasti mokytoją, kai kaita vyksta jau prasidėjus mokslo metams, kai mokytojai jau būna pradėję darbus. Šiais metais didžiausias rūpestis mums buvo surasti naują fizikos mokytoją, nes anksčiau dirbusi pedagogė išėjo dirbti į kitą mokyklą. Tiksliųjų mokslų, ypač fizikos, mokytojų labai trūksta. Dirbti keliose mokyklose mokytojams sunku dėl komplikuotų ir painių tvarkaraščių. Pavyko surasti du pedagogus, kurie pasidalino buvusios fizikos mokytojos krūvį ir darbą mūsų progimnazijoje derins su darbais kitose mokyklose", - pasakojo R. Bėčiuvienė.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder