Klaipėdoje - Škotijos universitetas?

Klaipėdoje - Škotijos universitetas?

Artimiausiu metu uostamiestyje duris gali atverti užsienio aukštosios mokyklos padalinys. Su Didžiosios Britanijos universitetais vis dar vykstančių diskusijų ir derybų rezultatus žadama paskelbti jau šią savaitę.

Kitą savaitę vyksiančio socialinio forumo-diskusijos "Klaipėdos verslo diena 2013" rengėjai jau paskelbė, kad uostamiesčio mero patarėjas Simonas Gentvilas jo metu skaitys pranešimą "Kas keisis Klaipėdos mieste atėjus į miestą Škotijos technikos universitetui?"

Tačiau pats S. Gentvilas "Vakarų ekspresui" trečiadienį tvirtino, kad šiuo metu derybos vis dar vyksta. Esą galimybe veikti Lietuvoje yra susidomėję penki Didžiosios Britanijos universitetai.

"Lankėsi čia atstovai iš Sanderlando universiteto, iš dviejų Edinburgo universitetų. Kol kas negaliu daugiau pasakyti, nes vis dar vyksta derybos", - teigė S. Gentvilas.

Apie galimą užsienio aukštųjų mokyklų atėjimą į Klaipėdą jau buvo kalbama šių metų liepą. Tuomet Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Vaidutis Laurėnas sakė žinąs, kad uostamiestyje lankėsi vieno Didžiosios Britanijos universiteto atstovai.

"Jie žvalgosi vietos vienoje iš Baltijos šalių. Atvažiavo, įsitikino, kad mokame skaityti ir rašyti, susitiko su verslo šulais, miesto valdžia, žadėjo vėliau atsiųsti pranešimą - tik jį perskaičius bus galima aiškiau atsakyti į klausimus kas, kur, kada. Bet man patiko jų filosofija - čia jie ne vadybininkus ar kirpėjus norėtų ruošti, o siūlyti programas, susijusias su jūrine inžinerija, technika. Anksti kalbėti, ar jie pasirinks Klaipėdą, bet mūsų miestas juos galėtų suvilioti dėl dėkingos geografinės padėties, infrastruktūros", - vasarą teigė rektorius.

Trečiadienį pranešta, kad KU pasirašė ketinimų bendradarbiauti sutartį su Edinburgo Napier universitetu (Škotija).

Pasak Edinburgo Napier universiteto profesoriaus Jano Hunto (Ian Hunt), šia sutartimi siekiama įvairiapusio bendradarbiavimo tarp universitetų.

"Sutarties tikslas yra dirbti kartu su Klaipėdos universitetu, drauge ieškoti su technologijomis bei studijomis susijusių tarptautinių sprendimų. Sukurti bendrą viziją aukštajam mokslui Klaipėdoje. Klaipėdos universitetui ši sutartis bus naudinga ne tik mokymosi procese, bet ir tyrimų bei plėtros sferose, kurias apims mūsų bendradarbiavimas. Taip pat ši sutartis duos ir socialinės naudos miestui - augs studentų iš užsienio skaičius", - KU pranešime cituojamas J. Huntas.

Bendradarbiavimą tarp universitetų ketinama plėtoti technologijos, gyvybės mokslų, studijų, tyrimų infrastruktūros srityse.

Šiuo metu Klaipėdoje veikia 8 aukštojo mokslo įstaigos ar jų padaliniai: Klaipėdos valstybinė kolegija, Klaipėdos verslo kolegija, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos universitetas, LCC tarptautinis universitetas, Socialinių mokslų kolegija, Kazimiero Simonavičiaus universiteto filialas bei Vilniaus dailės akademijos Dailės fakultetas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder