Klaipėdiečiai skynė pergales Jonavoje

Klaipėdiečiai skynė pergales Jonavoje

Jonavoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų pianistų konkurse "Mano vaikystės draugas - fortepijonas" trys Klaipėdai atstovavę moksleiviai tapo laureatais.

Šiame konkurse dalyvavo 60 jaunų ir talentingų muzikantų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos. Jie varžėsi penkiose amžiaus kategorijose.

Klaipėdai atstovavo jauni, tačiau jau ne kartą laureatų vardus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose pelnę Juozo Karoso muzikos mokyklos pianistai Kristupas Klimkaitis, Jokūbas Žvaliauskas ir Goda Rudytė.

Jų grojimas buvo deramai įvertintas šio konkurso vertinimo komisijos ir visi trys mokytojos metodininkės Irinos Skirsgilienės mokiniai tapo laureatais.

Jauniausių dalyvių kategorijoje laimėjo G. Rudytė, vyresnių konkursantų kategorijose puikiai skambino J. Žvaliauskas ir K. Klimkaitis. Visi klaipėdiečiai buvo apdovanoti laureatų diplomais ir piniginėmis premijomis.

K. Klimkaitis taip pat pelnė Jonavos mero įsteigtą specialųjį prizą už geriausią baroko kūrinio atlikimą.

Pasak mokytojos I. Skirsgilienės, nepaisant jauno amžiaus, Jokūbas ir Kristupas sėkmingai žengia pirmuosius žingsnius muzikos kelyje. Berniukai sieja savo ateitį su muzika, todėl ne tik pergalės įvairiuose konkursuose, bet ir sėkmė neseniai Vilniuje vykusiose Mstislavo Rostropovičiaus paramos jauniesiems talentams fondo perklausose skatina jų motyvaciją ir padeda tobulėti.

Profesionalumas, meilė muzikai, gebėjimas pastebėti ir atskleisti kiekvieno mokinio individualumą, mokytojos I. Skirsgilienės nuomone, yra svarbiausi dalykai, kuriais ji vadovaujasi savo pedagoginėje veikloje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder